Vreme čitanja: oko 1 min.

Trener Asvela isprozivao Žalgiris i Partizan: "Igrači su im iskusni, a i ne igraju težak šampionat kao mi"

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je istakao da su za loš rezultat krivi neiskusni igrač

  • 32
Ti Džej Parker Printscreen: Youtube/BC Partizan TV

Košarkaši Asvela su ove sezone u Evroligi bili najgori tim u čitavom takmičenju. Zabeležili su samo osam pobeda uz 26 poraza, a iako je takmičenje kaznilo Panatinaikos, i dalje nisu uspeli da ih obiđu na tabeli, te su završili na 18. mestu.

Kao razlog za tako loše igre, Ti Džej Parker smatra da je krivo "neiskustvo" u njegovom timu, iako je imao jedan od najstarijih timova u čitavom takmičenju.

- Veliki broj igrača nije imao iskustva na ovom nivou. Naravno, imali smo Nanda De Koloa i Žofrija Lovernja, ali ovaj drugi se rano povredio. Slična situacija je bila i sa Rejmarom Morganom minule sezone i to je ostavilo snažan uticaj na nas. Na kraju, nismo završili sezonu kako smo se nadali.

Nedavno su isplivali i podaci o platama klubova u Francuskoj, gde se videlo da je Asvel na svoj tim potrošio 15.762.000, od čega je nešto više od 4.000.000 potrošeno na plate igrača. Takođe, oni su imali i čak sedam igrača preko 30 godina.

- Raspored je bio komplikovaniji nego ranije za naše najiskusnije igrače, ali oni su tu i kako bi podelili iskustvo sa mlađima koji dolaze. Svakako, svestan sam da postoje određeni rizici - rekao je Parker, koji je potom otkrio i razliku između njih i Partizana i Žalgirisa koji su imali dosta manje budžete.

- Imaju igrače koji su navikli na takmičenje i ne igraju u tako teškim šampionatima kao što je naš.

(Telegraf.rs)

Video: Dante Egzum poručuje pred mečeve protiv Reala u plej-ofu: Bitno je da ne poletimo previsoko

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 17. april 2023 | 18:46

    Inace Francusko prvenstvo je jace od ABA, ahahahahahaha, ovaj lud

  • Semajlirane_pufne

    17. april 2023 | 18:36

    Problem je u tebi i tvom mozgu...kapa dole kao igrac ali za dobrog trenera moraces jos mleka da popijes..Partizan igra toliko slabu ligu evo godinama nije osvojio nijedan trofej jer tu slabu ligu uvek osvoji najbolja ekipa i institucija a to je Crvena Zvezda ako nisi cuo i redovno vas bijemo u Euroleague i nije mi jasno kako vi godinama vec igrate Euroleague?!vas bi i Buducnost i Cedevita bila realno koliko veze nemate

  • Ivan

    17. april 2023 | 18:26

    sto ne pomenu zvezdu. A da ona ima duplo veci budzet od vas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA