≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Naneli ponovo utišao Hrvate, ovoga puta ludom trojkom: Partizan slavio u Zadru i čuva 1. mesto ABA lige!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crno-beli slavili u Zadru uz novu odličnu partiju američkog beka

  • 22
Džejms Naneli, KK Partizan, KK Zadar, ABA liga Foto: aba-liga.com/KK Zadar/Zvonko Kucelin

Košarkaši Partizana savladali su Zadar u 26. kolu ABA lige sa 88:78 i tako zadržali 1. mesto na tabeli i u petak u Podgorici imaju "meč loptu" da osiguraju prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Ponovo je "meč viner" bio Džejms Naneli, koji je u poslednjoj deonici postigao dve ključne trojke, u momentima kada se Zadar vraćao i kada je uspeo da istopi razliku na jednocifrenu brojku, koja je u jednom momentu iznosila maksimalnih +21.

Naneli je bio koban i za Split na gostovanju, kada je pogodio trojku za pobedu u poslednjim sekundama meča, tako da mu očigledno prijaju gostovanja u Dalmaciji.

Njegova druga trojka bila je posebno luda, jer je šutnuo van balansa u poslednjim sekundama napada i pogodio o tablu. Time je ugasio i poslednju nadu domaćih da mogu da se vrate u meč.

Naneli je bio i najefikasniji u redovima Partizana sa 18 poena, a pratili su ga Panter sa 15, Eksum i Lesor sa 13, a dvocifren je bio i Uroš Trifunović sa 12 poena. Kod Zadra je dominirao Huan Dejvis sa 22 poena i 8 skoka, dok su po 13 ubacili Božić, Drežnjak i Lakić.

Zadar - Partizan 78:88 (15:24, 15:25, 25:15, 23:24)

Zadar: Dejvis 22, Božić 13, Drežnjak 13, Lakić 13, Ramljak 11, Šantelj 2, Skirić 2, Žganec 2, Klarica

Partizan: Vukčević, 1, Ledej 7, Avramović 3, Panter 15, Smailagić 3, Papapetru 3, Eksum 13, Naneli 18, Lesor 13, Trifunović 12.

Crno-beli su dobro započeli meč, odmah na startu su napravili prednost, koja je bila na granici dvocifrene, da bi na kraju prvu deonicu završili sa +9.

Nastavili su u istom ritmu i u drugoij četvrtini, razlika je brzo došla do dvocifrene brojke i nju su crno-beli održavali, a na kraju i trojkom Smailagića došli i do 19 poena prednosti u odnosu na rivala pred pauzu za odmor.

Zadrani su znatno motivisanije izašli na parket u drugom poluvremenu. Brzo su napravili seriju od 7:0, što je iznerviralo Željka Obradovića, koji je rano morao da traži tajmaut. Posle tajmauta, Partizan je napravio još veću seriju, a tada je briljirao Kevin Panter, koji je pogodio nekoliko sjajnih šuteva i razlika je u jednom momentu dostigla +21.

Delovalo je da crno-beli sigurno čuvaju prednost, ali je Zadar u finišu treće četvrtine zaigrao maksimalno angažovano i uspeo je da smanji razliku na jednocifrenu brojku pred poslednju četvrtinu.

Maksimalno angažovano su nastavili domaći i u poslednjoj deonici. Igrali su agresivnu odbranu, napadali su ofanzivni skok, pogađali trojke i čuvali nadu, ali im je nadu na kraju oduzeo Džejms Naneli, koji je pogodio dve ključne trojke u situaciji kada je Zadar pretio da se vrati u meč.

Partizanu sada sledi duel protiv Budućnosti u petak od 19.00 čime će biti spuštena zavesa na regularni deo sezone i biće poznato da li će crno-beli sačuvati prvo mesto. Da bi to i matematički osigurali, potrebna im je pobeda nad Podgoričanima.

(Telegraf.rs)

Video: Grobari zaustavili Lesorov auto i opkolili ga: Francuzovi roditelji u kolima posmatraju u čudu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aki

    17. april 2023 | 19:29

    Zeljka su u Zadru docekali aplauzima,to govori o Zeljkovoj velicini i postovanju koje ima svuda po evropi. Svaka cast i za ljude u hali koji su mu ukazali postovanje,samo ga sekundarci prozivaju i svasta govore.

  • Gorila 🦍

    17. april 2023 | 18:54

    To su oni sto su obrisali pod sa zvezdom u Beogradu?

  • Dule

    17. april 2023 | 19:25

    Partizan vjezba neke akcije i suteve..da im treba zgazili bi ovu boraniju..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA