Vreme čitanja: oko 7 min.

Zvezda uz dosta muke bolja od Splita: Pionir video sjajnog Petruševa, centar sa 25 poena odigrao meč sezone

Vreme čitanja: oko 7 min.

Nije baš lako kao što se očekivalo od strane crveno-belih

  • 34
KK Crvena zvezda - KK Split Foto: MN Press/ Ivica Veselinov

Košarkaši Crvene zvezde su uspeli da upišu pobedu u zvanično poslednjem kolu ABA lige protiv Splita na svom terenu, gde su bili bolji od Splita sa 83:74, čime su nastavili svoju trku za Partizanom, koji se nalazi na prvoj poziciji pred sam kraj regularnog dela.

Publika u Pioniru je ove večeri mogla da vidi poprilično čudnu igru Crvene zvezde, sistem "toplo-hladno", dosta potrošnje i lepih akcija, ali takođe i previše lenjih odbrana i poteza. To bi ukratko objasnilo igru koju su crveno-beli prikazali večeras.

Split je bio konkretnija ekipa tokom tri četvrtine meča, jednostavno, konstantno su "disali za vratom" ekipi Zvezde, čak su dolazili i do vođstva u nekoliko navrata tokom meča, ali je suvi kvalitet ipak odneo prevagu na samom kraju.

Zvezda je imala prednost na početku meča, potom se prednost topila, do poluvremena i kompletno istopila. Treća deonica je donela sjajan Split, raspoložen, dok je Zvezda uz dosta muke uspela da prati taj ritam, a na kraju i odlepi.

Otkako se ekipe ušle u poslednju deonicu, tako je krenula rapsodija Zvezde i Nemanje Nedovića. Dete kluba je uspelo da postigne dve trojke, a takođe i da zabeleži nekoliko prodora, čime je odlepio svoj tim i pomogao mu da dođe do pobede u ovom meču.

Takođe, treba pomenuti i Filipa Petruševa, košarkaša Crvene zvezde koji je tokom prvog poluvremena bio igrač koji je vukao Crvenu zvezdu i pomagao joj da ostane u korak sa Splitom. Petrušev je ovaj meč završio sa čak 25 poena, uz indeks od 36. Dobri su bili i Nemanja Nedović sa 15 poena, ali i Fakundo Kampaco sa devet poena i četiri asistencije.

Kod Splita se najviše istakao Šenon Šorter sa 21 poenom, dok je Saliven dodao 16.

KK Crvena zvezda - KK Split Foto: MN Press/ Ivica Veselinov

Crvena zvezda - Split 83:74 (23:21, 19:15, 24:25)

TOK MEČA UŽIVO:

03:47 (79:68) - Šorter vraća trojku, ali Zvezda ne uspeva da uzvrati. Sada je načinjen faul i na Nedoviću, koji je potom podelio prelepo dodavanje do Petruševa, ali je faul bio ranije nad srpskim centrom. Promašio je prvo, a i drugo. U nastavku je Vildoza morao da šutne trojku na kraju napada, te taj šut nije bio precizan. Saliven pogađa sa poludistance.

05:58 (77:63) - Tišma sada ne pogađa, opet prilika da Zvezda dođe do poena, a to koristi Luka Vildoza koji pogađa trojku! Promašaj Splita, novi na meču. Trojka Nemanje Nedovića, ostao je sam i pogodio je trojku!

08:29 (67:63) - Nedović je proleteo kroz odbranu, pokušao je da poentira, ali je zaustavljen faulom.  Kalažić je pogodio uz faul, ali bacanje nije iskoristio. Zakucavanje Petruševa, njegov 25. poen na meču. Promašio je Šorter polagaanje i Zvezda može da uveća svoju prednost.

IV četvrtina.

00:00 (63:61) - Nemanja Nedović! Pogađa prodor bek Crvene zvezde posle prodora, dok Nelson promašuje na drugoj strani. Evo i trojke Nemanje Nedovića! Odličan je Tajrel Nelson koji ponovo postiže koš iz reketa. Lazarević dolazi do poena posle ofanzivnog skoka. Ušla je Zvezda u seriju loših napada, pa crveno-beli imaju vođstvo.

03:09 (56:55) - Opet Petrušev poentira, ali Nelson pogađa uz faul i koristi dodatno bacanje. Promašio je sada na drugoj strani Nemanja Nedović, ali je lopta došla nazad crveno-belima i Lazić je pogodio trojku iz kornera. Odgovara Nelson polaganjem.

05:16 (48:48) - Ponovo poentira i Petrušev, a Kampaco krade loptu i ide u kontru, ali dobija samo dva bacanja. Pogađa Kampaco i vraća Zvezdu u vođstvo. Promašio je Šorter trojku, ali u nastavku napada dolazi Saliven do poena. Izmešao je Kampaco Nelsona, i moraće na liniju penala, gde maši oba bacanja. Nastavljaju se lošiji napadi obe ekipe.

06:44 (44:46) - Evo prvih poena za Zvezdu u drugom poluvremenu i ti poeni dolaze preko Dobrića koji će imati i dodatno bacanje, koje koristi. Saliven ponovo postiže poene, dolazi do svog 12. poena. Odlična akcija Zvezde i Martin pogađa polaganje. Šorter je preko Lazića uspeo da pogodi i preko Lazića. Promašaj Kampaca, ima priliku Split da povede i to koristi Tišma koji pogađa trojku.

KK Crvena zvezda - KK Split Foto: MN Press/ Ivica Veselinov

08:28 (39:38) - Dobro Kampaco otvara četvrtinu, naterao je Kaladžića na izgubljenu loptu, ali nije iskoristila taj napad. Dobrić je sada pogrešio, čak četiri napada su prošla bez upućenog i šuta na koš. Pogodio je Saliven polaganje. Ništa ni od novog napada Zvezde, Petrušev je promašio dva zicera.

III četvrtina

00:00 (39:36) - Proleteo je Kampaco kroz odbranu Splita i lagano je poentirao. Čini sada faul Saliven nad Lazarevićem. Loš napad Zvezde i veliki promašaj Fakunda Kampaca. Nikola Ivanović je došao do linije penala i uspeo je da postigne oba bacanja. Kalajdžić sada postiže poene, a Lazarević greši na drugoj strani i dolazi do mrtve lopte.

02:44 (35:32) - Odlična akcija Zvezde i dolazi do novih poena Filip Petrušev. Pogađa i Šenon Šorter oba penala i opet je utakmica na samo dva poena razlike. Promašio je Nikola Ivanović sad trojku, pa Split opet ima priliku da se vrati na nerešen rezultat. Saliven je progurao čitav reket Zvezde i poentirao je. Novi poeni Petruševa, došao je do svog 18 poena.

04:38 (30:28) - Tišma je dva puta bio precizan sa linije penala. Dalibor Ilić je dobio blokadu, ali je potom uspeo i da poentira ispod koša pored čak tri igrača protivnika. Promašio je Split napad, a to koristi Kampaco koji na zicer daje loptu Petruševu koji poentira.

KK Crvena zvezda - KK Split Foto: MN Press/ Ivica Veselinov

06:17 (25:26) - Prvi poeni dolaze preko Salivena, izjednačenje u Pioniru. Stefan Marković je promašio šut potom. Odličan je potom bio Stefan Marković koji je prošao kroz odbranu kao da je nema. Sada Šorter pogađa trojku i Split preuzima vođstvo.

08:46 (23:21) - Ne uspeva Zvezda da postigne poene na početku druge deonice. Nastavljeni su loši napadi obe ekipe i još nema poena.

II Četvrtina

00:00 (23:21)- Vraća se Split u meč novom trojkom, Zvezda je na samo plus dva. Nova izgubljena lopta Zvezde, čak sedma u ovoj prvoj četvrtini. Dva puta je Petrušev izblokirao, a potom je Vildoza poslao odličan pas preko celog terena. Pokušao je Vildoza sada za tri poena, ali je promašio. Kakva trojka Tišme... Na samom kraju četvrtine.

02:48 (21:16) - Pogodio je oba puta Petrušev. Lep napad Splita, Saliven je ostao sam, dobio je loptu i odlično je zakucao. Loše dodavanje Nedovića za Mitrovića, izgubljena lopta, a Tišma pogađa trojku. Ostao je Petrušev potom sam i došao je do svog 10-og poena. Šenon Šorter je još jednom pokazao svoj kvalitet i pogodio je preko Lazarevića. Nova izgubljena lopta Nedovića, a koristi to Kalajžić i poentira iz kontre.

04:37 (16:7) - Evo i trojke Šenona Šortera. Odmah uzvraća Nemanja Nedović istom merom. Prelepa blokada Martina, potom i izgubljena lopta, ali je Nelson promašio šut ispod koša. Kampaco je krenuo u prodor i zaradio je dva bacanja. Protraćio je Split još jedan napad, a sada će Petrušev na liniju penala.ž

KK Crvena zvezda - KK Split Foto: MN Press/Ivica Veselinov

06:45 (11:4) - Greši Split i to kažnjava Nedović, koji dodajue Petruševu, koji pogađa trojku. Gubi novu loptu Split, te potom šalju i Petruševa na liniju penala, a on pogađa oba. Krade loptu Petrušev, potom prelepa akcija i laki poeni Hasana Martina.

08:20 (4:4) - Prvi napad je imala ekipa Splita, ali je Nelson promašio trojku, dok Kampaco poentira na drugoj strani odmah. Lazarević je meč otvorio faulom i poslao je Šortera na liniju penala, a on je iskoristio oba. Promašio je sada Filip Petrušev čitav koš posle igre u niskom postu, a na drugoj stranu mu Saliven pokazuje kako treba da se odigra ovakav napad. Evo i trojke Lazarevića! Ipak je bila dvojka.

KOMENTAR PRE MEČA

Košarkaši Crvene zvezde igraju meč poslednjeg, 26. kola, ABA lige protiv Splita u Pioniru, čime i dalje neće zatvoriti sezonu u ovom takmičenju, s obzirom na to da imaju dve zaostale utakmice protiv Cedevita Olimpije i Mornara iz Bara.

Crveno-beli u meč sa Splićanima ulaze sa poprilično dobrim pređašnjim rezultatima, jer već devet utakmica ne znaju za poraz ni u Evroligi, ni u ABA ligi. Izuzev toga, pre samo četiri dana su došli i do veoma velike pobede protiv Fenerbahčea posle produžetka na istom mestu na kom će igrati i sa Splitom.

Ekipi s Malog Kalemegdana je ovo i bitan meč, jer i dalje gaje nade o plasmanu na prvo mesto pred kraj regularnog dela i početak plej-ofa u ABA ligi.  Naravno, to ne zavisi samo od njih, već i od Partizana koji mora pretrpeti poraz od Budućnosti u zaostalom kolu.

Zvezda i Split su već igrali jednom i tada su crveno-beli bili ubedljivi u Hrvatskoj, na povratku Duška Ivanovića "Pod Gripe", kada je ekipa iz Beograda slavili sa 72:63.

(Telegraf.rs)

Video: Duško Ivanović pred Valensiju: Naš cilj je uvek isti, pobeda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stane

    17. april 2023 | 20:28

    Jel ovo zbog korone ponovo zabranjena publika u Pioniru?

  • Misa Delija

    17. april 2023 | 21:36

    Nista da sudije ne preuzese stvari u svoje ruke u zadnoj deonici. Ovakvom igrom u Ljubljani nema sta da trazimo i ni sudije nam nece moci pomoci. Tuga toliki milioni ulozeni a mi gledamo kosarku losiju nego sto igraju deca u srednjim skolama 😥. E moja Zvezdo.

  • Hrvat

    17. april 2023 | 19:56

    Braćo, dođosmo vam u goste. Živela vaša i naša Hrvatska. Živele pudle. 🐩 🇭🇷

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA