≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvezda i Partizan favoriti za vajld karte Evrolige

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uz večite, tu je i Virtus

  • 37
KK Partizan - KK Crvena Zvezda, Derbi, ABA liga Foto: Nikola Tomić

Košarkaški klubovi Crvena zvezda, Partizan i Virtus glavni su kandidati za tri vajld karte koje će Evroliga dati za sezonu 2023/24!

Ovu informaciju javio je specijalizovani košarkaški portal "Eurohups" koji je najavio da će čelnici borda EL danas zasedati i razgovarati o mogućem proširenju od 2024. godine.

- Ne očekujte promene za narednu sezonu. sastav timova mogao bi  a bude gotovo identičan. Monako je obezbedio mesto u plej-ofu, čime je dobio pravo da ostane u takmičenju nakon što se kvalifikovao preko Evrokupa. Virtus i Valensija nisu u plej-ofu i zato će pobednik Evrokupa dobiti priliku da igra EL, uz tri vajld karte. Virtus, Zvezda i Partizan su favoriti, imajući u vidu da će jedan vajld kard pripasti šamponu ABA lige - pri čemu je Valensija dobila odmoru Evrokupu pre nego što se trijumfalno vrati u novu halu 2024. godine - piše u tekstu "Eurohupsa."

Takođe, napominje seda će biti održan i razgovor sa FIBA, te da dosta toga zavisi od njega. U planu su neke novine kada su u pitanju klubovi iz Londona i Pariza, možda i Dubaija. Razgovaraće se i o proširenju EL na dve konferencije, kao i mogućnosti da EL timovi ne igraju domaća takmičenja pre plej-ofa.

KK Partizan - KK Crvena Zvezda, Derbi, ABA liga Foto: Nikola Tomić

Evroliginu A licencu trenutno ima 13 klubova: Real Madrid, Barselona, Baskonija, Olimpija Milano, Olimpijakos, Panatinaikos, Anadolu Efes, Fenerbahče, Žalgiris, Makabi Tel Aviv, Asvel, Alba, Bajern i CSKA, s tim da Rusi neće igrati ni ove sezone zbog situacije sa Ukrajinom.

Ovo su 18 timova Evrolige za sezonu 2023/24:

Real Madrid

FK Barselona

Baskonija

Olimpijakos

Panatinaikos

Fenerbahče

Anadolu Efes

Žalgiris Kaunas

Olimpia Milano

Makabi Tel Aviv

ALBA Berlin

ASVEL

Bajern Minhen

AS Monako

Šampion Evrokupa

Vajld kard

Vajld kard

Vajld kard

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hulk52

    18. april 2023 | 10:26

    Alba,Asvel,Bayern giganti kosarke sigurni ucesnici koje bi Borac iz Cacka otresao bez uvrede za Cacane.

  • STOJKE

    18. april 2023 | 10:02

    Meni sad ovde ništa nije jasno,Partizan je ušao u top 8,i njenu sad kao treba neka karta, a Alba,Asvel,Bajern i Anadolu Efes.. itd nisu bili blizi top 8,i oni igraju bez problema. Ajd ok Zvezda jer nije ušla u top 8,ali zašto Partizan. Do duše Partizan će uzeti ABA ligu,tako da mu nikakve karte ne trebaju,a ako se naljute uzeće i Evroligu.Nebih se ja zezao sa Obradovićem.

  • 🔴🔵⚪

    18. april 2023 | 09:36

    За Партизан, нема потребе, јер лагано освајамо АБА а за ове друге ме не занима🖤🤍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA