≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Od ovog meča će zavisiti protiv koga će Partizan i Zvezda igrati u plej-ofu ABA lige

Vreme čitanja: oko 2 min.

Duel u Laktašima daće odgovor koja ekipa će na kraju biti osma

  • 7
KK Igokea Printskrin: Youtube/ABA Liga j.t.d.

Ne računajući odložene utakmice koje bi uskoro trebalo da se odigraju, meč između Igokee i Studentskog Centra (utorak, 18 časova) zvanično je poslednji (26. kolo) kada je u pitanju regularni deo sezone ABA lige!

I uopšte nije nebitan, jer na kraju može da kreira putnika u plej-of koji će ići na megdan Partizanu i Crvenoj zvezdi. Tim iz Podgorice ima meč loptu i u slučaju trijumfa zauzeće osmu poziciju.

Imaće identičan skor kao Zadar na sedmom mestu - 11:15, ali i slabiji međusobni duel. Hrvatski tim je na svom terenu slavio sa 96:67, dok je u Podgorici bilo 101:100 za domaćina.

U zavisnosti šta večiti urade u tim odloženim mečevima, onda će biti i poznato ko će od ta dva tima igrati sa crno ili crveno-belima. Podsetimo, Partizan treba da gostuje ekipi Budućnosti i ako pobedi biće prvi. S druge strane, Zvezda gostuje Cedeviti Olimpiji i Mornaru i, uz dve pobede ovde, treba im kiks Partizana.

Ovo je lakša varijatna kada je u pitanju pogled na tabelu. Tu je i ona teža, koja nastaje u slučaju da Igokea dobije Studentski centar. Tim iz Laktaša bi u tom slulaju imao 10:15 i meč manje protiv Mornara. Ukoliko bi dobili i tim iz Bara, onda bismo imali situaciju da tri ekipe imaju skor 11:15.

Međutim, Igokea će večeras morati da trijumfuje najmanje 19 razlike, jer je u prvom meču od Studentskog centra poražena sa 104:85. Ako to bude manje od +19, onda Igokea nema šta da traži u krugu s obzirom na to da će imati slabiji međusobni skor i od Zadra i od Podgoričana.

Zadar je, dakle, sasvim sigurno sedmi i trenutno je rival Zvezdi - ako se ništa ne promeni, odnosno ako Partizan ne izgubi od Budućnosti. Studentski centar će biti osmi ako dobije Igokeu ili izgubi sa manje od 19 razlike, dok je Igokei potrebna pobeda od najmanje +19 protiv Podgoričana i da potom dobiju i Mornar u zaostalom meču.

Međusobni rezultati timova:

Igokea - Zadar - 81:84

Zadar - Igokea - 67:68

Zadar - Studentski centar 96:67

Studentski centar - Zadar 101:100

Studentski centar - Igokea 104:85

Igokea - Studentski centar 18. april

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorila 🦍

    18. april 2023 | 13:20

    Jos 5 pobeda i 🏆. Samo to je vazno. Ove miki maus lige prepustamo Fmp-u. 😂😂😂😂😂

  • Milan

    18. april 2023 | 12:40

    Ko to piše...... ne spominje se da Zvezda nema nikakve šanse protiv Olimpije(bez Argentinaca) spominje se samo Partizan😂😂😂😂😂

  • Volodjimir

    18. april 2023 | 13:13

    Ovo što ste napisali nije istina.Igokei treba pobeda od 7 koševa razlike nad SC Derby.Zato što se pravi posebna tabela od ova tri tima sa skorom 11/15: *Zadar će imati 4 boda I koš razliku +30; *SC Derby će imati 4 boda ako izgubi sa 7 minimum razlike imaće koš razliku -16; *Igokea će imati 4 boda i koš razliku uz pobedu nad SC Derby od 7 koševa tada -14. Igokea će tada biti osma na tabeli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA