≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Košarkaška reprezentacija Grčke jača za Amerikanca: Igrač Olimpijakosa dobio državljanstvo, igraće na SP

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vokap (30) je prošlog leta prešao iz Žalgirisa u Olimpijakos, a da mu se sviđa u Grčkoj postalo je jasno prošle nedelje, kad je sa čelnicima kluba iz Pireja potpisao novi ugovor koji važi do juna 2027. godine

  • 1
Košarka Olimpijakos Tomas Vokap Thomas Walkup Foto: Profimedia/imago sportfotodienst/O.Behrendt

Košarkaš Olimpijakosa, Amerikanac Tomas Vokap, dobio je grčko državljanstvo i igraće za tu reprezentaciju na Svetskom prvenstvu u Indoneziji, Japanu i Filipinima krajem avgusta i početkom septembra.

Vest je potvrđena na sajtu Košarkaškog saveza Grčke, a selektor Dimitris Itudis je u Vokapu dobio ogromno pojačanje za predstojeća velika takmičenja na kojima Heleni imaju najveće ambicije.

Vokap (30) je prošlog leta prešao iz Žalgirisa u Olimpijakos, a da mu se sviđa u Grčkoj postalo je jasno prošle nedelje, kad je sa čelnicima kluba iz Pireja potpisao novi ugovor koji važi do juna 2027. godine.

Prošle godine je na Evropskom prvenstvu jedan od ključnih igrača, uz Janisa Adetokumba, bio bek Tajler Dorsi. Ipak, Dorsiju je majka Grkinja, te se na njega ne gleda kao na stranog igrača.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA