Vreme čitanja: oko 6 min.

Zvezda ubedljiva protiv Mornara: Crveno-beli se "zaigrali" i umalo od "gotovog napravili veresiju" u Baru

Vreme čitanja: oko 6 min.

Mornar je prišao posle zaostatka od preko 20 poena na samo šest, ali nisu imali snage za preokret

  • 29

Košarkaši Crvene zvezde su upisali pobedu protiv Mornara u Baru u utakmici zaostalog 23. kola ABA lige sa 87:65, gde su nastavili svoju trku za Partizanom, koji se trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli ovog takmičenja. To znači i samo jedno, a to je da će mečevi "večitih" protiv Cedevite i Olimpije odlučiti ko ima prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Utakmica Crvene zvezde u Baru je posle 40 minuta bila veoma teška za objasniti. Ono što se dogodilo u Crnoj Gori je identična slika preslikana sa velikog broja mečeva Crvene zvezde tokom sezone, odlična igra u jednom periodu igre, a potom pad i "flert" sa porazom.

Upravo to je Zvezda uradila i ovde, gde su praktično imali i +24 poena, ali su nekako uspeli da uđu u dramu na samom kraju protiv Mornara, koji se razgoropadio u drugom poluvremenu i počeo da pogađa veliki broj šuteva za tri poena.

Time su se Barani i vratili u meč, iako su bili u kompletnom nokdaunu posle prvog poluvremena, nisu mogli da se sastave, ali se čini kao da su se uloge zamenile.

Mornar je šutirao, pogađao, Gregor Glas je prvi prednjačio sa brojem trojki, a sve je eskaliralo tokom poslednje deonice kada je Mornar posle -25 stigao do -6, ali tada je Duško Ivanović prekratio muke jednim tajmautom, gde je Zvezda uspela da napravi seriju 9:0 i tako i reši pitanje pobednika.

Izuzetno je raspoložen bio Nemanja Nedović kome je trebalo jedno poluvreme da dođe do 16 poena, a meč je završio sa cifrom od 20 poena. Dobar je bio i Luka Mitrović sa 13, dok je dvocifren bio i Nikola Ivanović sa 10. Kod Mornara je najbolji bio Gregor Glas sa 18 poena, pošto je pogodio šest trojki, a Vujačić je dodao 14.

Crvena zvezda - Mornar 47:25 (23:7, 22:18)

TOK MEČA UŽIVO:

- Pogađa Luka Mitrović oba bacanja, čime prekidaju seriju Mornara, a Gregor Glas je promašio novi šut.

04:36 (70:64) - Promašio je trojku Nemanja Nedović, a opet je Gregor Glas pogodio. Protraćila je Zvezda novi napad, Mronar ima priliku da dodatno priđe, ali dolazi do greške u koracima Mikovića. Kampaco se zaigrao, ali je Miković napravio faul nad Argentincem. Pokušao je Branko Lazić za tri, ali je promašio. Gregor Glas igra odlično, pronašao je Mikovića pod košem a ovaj je poentirao.

06:33 (70:59) - Hteo je Nedović da poentira, promašio je, a Gregor Glas pogađa novu trojku. Polako topi prednost Mornar, ali uzvraća Martin opet poenima pod košem. Opet Gregor Glas i opet trojka.

08:47 (66:53) - Evo trojke Vujačića nove za Mornar, kojom su prišli na "samo" 13 poena razlike. Poentira sada i Martin.

IV Četvrtine

00:00 (66:50) - Petrušev čini još jedan promašaj, Mornar trči u kontru, zastao je Đoković, a Kovačević je pogodio trojku. Želeo je Ivanović da vrati trojku, ali je šut bio neprecizan. Opet trojka Vujačića, prišao je Mornar na 14 poena razlike sada, što je i dalje ogromna prednost. Ipak, Nikola Ivanović poentira uz faul. Evo lepe akcije Kampaca i Martina, ali odmah uzvraća i Mornar, kakav koš Kampaca...

03:52 (57:37) - Mornar je sada malo konsolidovao svoje redove, ali je Dalibor Ilić uspeo da ukrade živu loptu Marku Pecarskom. Dobrić je odapeo trojku, ali je promašio, međutim, Kuzmić je načinio ofanzivni skok i obezbedio svojoj ekipi novi napad. Nikola Ivanović je pogodio oba bacanja. Evo trojke i Vujačića za Mornar.

05:23 (53:34) - Kakva trojka Nemanje Vranješa sad, pogodio je veoma težak šut. Kako se Nemanja Nedović šeta kroz odbranu Mornara, došao je do svog 20-og poena.

08:28 (49:29) - Kako je završio prvo poluvreme, tako je počeo drugo Nemanja Nedović, odmah je poentirao sa bacanja i tako uvećao prednost svog tima. Kakav promašaj Kampaca, iako je protunjak okroz odbranu, nije uspeo da poentira. Vranković je poentirao na drugoj strani.

III čevrtina

00:00 (47:25) - Pogađa trojku Gregor Glas sada, ali Nemanja Nedović odmah uzvraća istom merom na drugoj strani. Gregor Glas pogađa novu torjku, sada preko Filipa Petruševa. Odlično zakucavanje Lazarevića za kraj četvrtine.

01:37 (42:19) - Zvezda je imala otvoren šut za tri poena, ali je Dobrić to promaio, ipak, Branković je izašao s loptom u aut, pa je Dobrić u nastavku napada šutirao za dva poena i to je iskoristio. Stidljivo Mornar dolazi do poena sa bacanja, a potom Balša Živanović postiže i poene iz kontre.

03:15 (40:15) - Postigao je sada poene i Luka Mitrović uz faul. Novi poeni Stefana Lazarevića koji zakucava pored odbrane. Opet Mornar pokušava za tri poena i opet promašuje. Filip Petrušev je sada hteo preko centra Mornara, ali je Branković dodelio blokadu i time osigurao poene za svoj tim.

05:47 (33:10) - Promašena trojka Kovačevića sada za Mornar, ne koristi ni Zvezda svoj napad, ali očlična odbrana Dalibora Ilića, koji potom i zakucava u kontri. Opet odlična odbrana Zvezde, opet zaustavljaju blokadom igrače Mornara.

08:23 (30:10) - Odlična odbrana Zvezde i odmah dolazi do kontra napada koji koristi Stefan Lazarević i poentira uz faul. Ne može Mornar da pogodi ništa, a to kažnjava i Ognjen Dobrić novim poenima. Pogađa trojka Radovan Đoković sada i malo smanjuje prednost crveno-belih.

II četvrtina

00:00 (23:7) - Nedović je poentirao i dva puta sa linije penala, dok je Marko Pecarski upisao prve poene na drugoj strani. Stefan Lazarević je potom dobio priliku da poentira, ali je promašio, dok je i Mornar promašio napad. Dobrić je poentirao, a potom i Stefan Lazarević položio loptu.

02:00 (17:5) - Sada je došlo do nekoliko protraćenih napada Crvene zvezde, promašio je Kampaco polaganje, a potom i šut za tri poena, dok je Nemanja Nedović pogodio ponovo i sada ima 11 poena.

04:57 (11:3) - Nemanja Nedović je nastavio sa poenima, postigao je još jedan koš, a potom je odlična odbrana iskorišćenja i Filip Petrušev je došao do poena, Loši  napadi  Mornara su se nastavili i to je iskoristila Zvezda koja je ponovo poentirala preko Petruševa.

08:01 (5:0) - Otvara Zvezda meč odlično preko Nemanje Nedovića, koji je postigao svih pet poena u svojoj ekipi. Evo i greške Gregora Glasa, pa će Zvezda moći da uveća svoju prednost.

KOMENTAR PRE MEČA:

Košarkaši Crvene zvezde gostuju u Baru ekipi Mornara u zaostaloj utakmici 23. kola ABA lige, koja je morala biti pomerena zbog virusa koji je zavladao u redovima ekipe iz Beograda. Izuzev ove, Zvezda će imati i još jednu odlaoženu utakmicu.

Crvena zvezda je zatražila od ABA lige i Mornara da im izađu u susret, pošto je velik broj košarkaša zaradio stomačni virus zbog kog nije mogao ni da trenira, a kamoli da odigra utakmicu. Čelnici takmičenja, kao i ekipe iz Bara su odlučili da pomognu crveno-belima.

Zbog toga, ovaj meč je pomeren, ali nije jedini, pošto će Zvezda imati i još jedan meč koji mora da odigra protiv Cedevita Olimpije, a koji je odložen zbog korona virusa u slovenačkoj ekipi.

Što se tiče Mornara, oni su obezbedili opstanak u ABA ligi, dok nemaju šanse da se domognu plej-ofa, tako da meč i nema rezultatski značaj, dok šće za Crvenu zvezdu ovo biti izuzetno važan meč, jer moraju da idu na pobedu, kako bi pratili Partizan na prvom mestu.

(Telegraf.rs)

Video: Ivanović o početku KLS: Ja sam ovde novi, ali filozofija Zvezde je da uvek ide na pobedu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pelenesi

    20. april 2023 | 18:47

    albanci ili kako ih zovi proljev ekipa..imacetega opet kad vas partizan pocne rastavljati..polako..pripremite pelene

  • Pop

    20. april 2023 | 20:26

    Dobric,Lazic,Lazarevic,Ivanovic kljuc da ovo izgubis. Cemu forsiranje suta za tri.

  • cika pera

    20. april 2023 | 19:54

    Ajmo i mi kao partizan da pocnemo da pratimo samo jedan sport AHAHAHAH

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA