≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sramotan potez Embida, Filadelfija uz tuču stigla do brejka! Kari drži šampiona u igri

Vreme čitanja: oko 2 min.

Javnost smatra da je Kamerunac trebalo da bude isključen na startu utakmice sa Bruklinom

  • 0

Haos na terenu koji je nastao tokom meča između Bruklina i Filadelfije, više je prijao gostujućem sastavu koji je pobedio rezultatom 102:97 i sada vodi sa 3:0 u seriji četvrtfinala Istočne Konferencije NBA lige!

Džejms Harden i Nik Klakston su izbačeni, Džoel Embid je trebalo da im se pridruži, ali je izbegao isključenje posle sramotnog udaranja Klastona nogom u međunožje - dok je sve to iskoristio Tajriz Maksi i postao heroj Seventisikersa.

Incident Klakstona i Embida dogodio se već na početku meča, sudije su pregledale snimak i odlučile da ne izbace centra Filadelfije napolje. Mada su mnogi stučnjaci mišljenja da je Kamerunac trebalo da bude isključen.

On nije, ali zato Džejms Harden jeste! Početkom treće deonice bio je u duelu sa Rojsom O'Nilom, udario ga je i to je bio kraj. Verovatno je i Bruklinu bio kraj kada je Klakston nešto kasnije dobio drugu tehničku grešku. Uneo se Embidu u lice i ostavio svoj tim na cedilu.

Video: Pogledajte odluku glavnog sudije na sraman potez Embida

Na kraju, Maksi je "iskočio" u prvi plan sa 10 poena u samom finišu meča, ukupno je ubacio 25 i doveo je svoj tim da korak od naredne runde.

Harden je ubacio 21 do momenta isključenja, Embid je imao 14 poena i 10 skokova, jedan više poen dodao je Tobajas Haris, dok je Melton meč završio sa 13. S druge strane, Mikal Bridžis je imao 26, a Spenser Dinvidi 20. Pomenuti Klakston je ubacio 18, Kameron Džonson je stao na 17.

Golden Stejt, šampion NBA lige, uspeli su da dođu do prvog trijumfa u seriji protiv Sakramenta i sada gube sa 2:1. Već u prvom poluvremenu su bili dvocifreni, a na kraju su slavili rezultatom 114:97.

Stefon Kari je imao sjajan meč iza sebe, jer je ubacio 36 poena. Endrju Vigins je takođe bio raspoložen sa 20, Pul je imao 16, dok su po 13 dodali Tompson i Mudi. Zanimljivo, Kevon Luni je imao 20 skokova, devet asistencija i samo četiri poena.

Dearonu Foksu je, kada su u pitanju Kingsi, izmakao tripl-dabl za dlaku. Meč je završio sa 26 poena, 10 skokova i devet asistencija. Barns je ubacio 17, dok ej Sabonis imao 15 poena i 17 skokova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA