Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvezdini juniori dobili specijalnu pozivnicu za završni turnir Evrolige u Kaunasu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Crveno-beli će, uz Megu, predstavljati Srbiju u Litvaniji

  • 2
nikola topić Foto: MN Press

Košarkaški Crvene zvezde, uzrast do 18. godina, učestvovaće na završnom turniru juniorske Evrolige (ANGT) u Kaunasu, od 18. do 21. maja, pošto su dobili vajld kartu.

Crveno-beli će biti drugi srpski predstavnik na tom turniru, pošto je još ranije mesto izborila Mega, pobedom na kvalifikacionom turniru u Beogradu pravo nad Zvezdom, posle produžetka.

Pored Mege, trijumfima na kvalifikacionim turnirima, do mesta u Kaunasu stigli su Huventud, Real i Barselona, dok su specijalne pozivnice, uz Crvenu zvezdu, dobili Žalgiris i Panatinaikos, prenosi Sportklub.

Poslednji učesnik "fajnal ejta" biće "Next Generation Select Team", čije boje će braniti igrači iz specijalo selektovanih timova sa četiri kvalifikaciona turnira.

U grupi A u Kaunasu igraće Real, Barselona, Panatinaikos i Crvena zvezda, dok će se u grupi B naći Huventud, Mega, Žalgiris i "Next Generation Select Team".

Tokom prva tri dana takmičenja igraće se grupna faza, a pobednici grupa će se sastati u finalu.

Klubovi koji će se ove godine boriti za naslov najboljeg u Evropi tokom istorije su osvojili sedam trofeja, a najviše ih ima Real - tri. Mega brani titulu osvojenu prošle godine, dok je Crvena zvezda do trona stigla 2014. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 123234345536457

    21. april 2023 | 18:01

    Platila država 500.000 evra.... Neka je alal

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA