≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Partizan kroz dramu do 1. mesta ABA Lige: Panter sa bacanja u poslednjoj sekundi "čekirao" domaći teren

Vreme čitanja: oko 3 min.

Strepeli su crno-beli do poslednjeg sekunda duela u Podgorici

KK Budućnost - KK Partizan Foto: aba-liga.com/Budućnost VOLI/Filip Roganović

Košarkaši Partizana slavili su posle velike drame u Podgorici protiv ekipe Budućnosti 83:82 u poslednjoj utakmici regularnog toka ABA lige.

Od starta meča delovalo je da će ovo biti lak meč za Partizan. Početkom drugog poluvremena, posle +14 za goste, ništa nije ukazivalo na neizvestan duel. ipak, Podgoričani su uspeli da se vrate u meč preko raspoloženih Grina, Kabe i Popovića, a onda i izjednače i povedu. Usledilo je nekoliko minuta neizvesnosti u kojima su se crno-beli do kraja bolje snašli i, posle poena Pantera sa slobodnog bacanaja, slavili.

Ovom pobedom, crno-beli su obezbedili prednost domaćeg terena pred plej of.

Najefikasniji je bio Kevin Panter sa 14 poena, 13 je imao Lesor, 12 Ledej i 11 Papapetru, dok su po 8 ubacili Avramović i Smailagić. Sa druge strane, Erik Grin je ubacio 31 poen, Tre Bel Hejns je postigao 12, dok je 9 imao Alfa Kaba, a 8 Popović.

Podgoričani su na startu poveli 4:0, a onda i 6:2. Ipak, gosti su brzo izjednačili, a onda i poveli posle trojke Ledeja. Do poluvremena, košarkaši Budućnosti nisu koristili svoje šanse, a veliki broj neiskorišćenih šuteva rezulttirao je da se gosti odlepe. Tako, prednost Partizana je u drugoj deonici brzo porasla na +10, za 41:31 na poluvremenu.

HALFTIME: @KKBuducnostVOLI - @PartizanBC 31:41. Atić 8 | Papapetrou 9.

Stats: https://t.co/k6AzOCBX2d #ABALiga pic.twitter.com/yxHXa41zyO

— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) April 21, 2023

U nastavku, Partizan je brzo došao do +14, ali su od tog momenta Podgoričani zaigrali mnogo bolje. Tako, posl enekoliko dobrih odbrana u kojima su naterali rivala na greške, vezali su dobre akciej koje je uglavnom završavao Kaba. Upravo je centar Podgoričana "mučio" svoje čuvare i doneo ekipi Budućnosti rezultatski priključak za "samo" -6 i 50:47.

Do kraja četvrtine, Budućnost je nastavila sa dobrom igrom, pa je posle novih +6 Partizana usledila nova trojka za 59:56 pred poslednjih 10 minuta.

Do kraja, viđena je velika borba. Na početku deonice, Partizan preko Avramovića sa bacanaj dolazi do +4, ali odmah Grin pogađa trojku za samo -1, i 61:60. Potom, usledila je nova trojka Grina za vođstvo Budućnosti 63:62.

Usledio je period u kojem se uglavnom igralo koš za koš, a onda je Panter vezao 5 poena i važnu trojku na dva minuta do kraja za 74:70. Posle trojke Ledeja, delovalo je da je meč završen. Novi poeni Budućnosti, a onda i nesportska Ledeja nad Grinom uneli su novu neizvesnost u meč. Ipak, Grin promašuje bacanje, a onda koristi napad za 78:79.

Posle tajm-auta trenera Željka Obradovića, usledila je dobra akcija u kojoj je Eksum dodao do Lesora koji pogađa. Ipak, to nije bilo sve, jer je potom grin pogodio uz faul za 82:82. Na samo dve sekunde do kraja, Partizan je imao napad a Budućnost napravila nesmotreni faul. Potom, Panter je pogodio jedno bacanje što je bilo dovoljno za veliku pobedu.

(Telegraf.rs)

Video: Direktor KLS bez odgovora na to zašto se nisu pojavili predstavnici Partizana. To je pitanje za njih

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    21. april 2023 | 20:56

    Sto sudije navlace da partizan izgubi..ovo je strasno..

  • Doktor

    21. april 2023 | 21:09

    Za sta je panter dobio 2 slobodna 2 sekunde pre kraja hahaha dajte im odma titulu

  • Gorila 🦍

    21. april 2023 | 21:17

    Partizan mislima u Madridu... idemo po 🏆, jos samo 5 pobeda. ⚫⚪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA