Vreme čitanja: oko 1 min.

Preminuo čuveni čačanski sportski novinar koji je izrekao "da treba oprati ruke u Moravi za bolji šut"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aleksandar Stefanović nas je napustio u 92. godini

  • 0
KK Borac Čačak Foto: Telegraf.rs

Čačak tuguje zbog gubitka velikog sportskog novinara, književnika i profesora Aleksandra Stefanovića koji nas je napustio u 92. godini. 

Njegovo srce prestalo je da kuca danas tokom poslepodneva. Bio je poznatiji pod nadimkom Aco Puš, a rođen je 31. oktobra 1931. godine u gradu na Zapadnoj Moravi u kojem je proveo čitav svoj život osim četiri godine na školovanju u Zemunu i tokom služenja vojnog roka.

Radio je kao profesor fizičkog vaspitanja u čačanskoj Gimnaziji, a amaterski se bavio sportom. Bio je i sportski novinar, a takođe je obučavao decu i odrasle da skijaju i plivaju.

U Borcu je igrao košarku sedam sezona. Interesantno je da je 1952. godine bio i najbolji strelac čačanske ekipe. Potom je radio i kao trener ove ekipe tokom 10 godina, a tada je klub postao stabilan prvoligaš. Afirmisao je brojne asove poput Radmila Mišovića, Predraga Katanića, Radivoja Živkovića, Mirka Dobrnjaka, Slobodana Koprivicu...

Napisao je nekoliko hiljada novinskih članaka, ali je najpoznatiji ostao po svojoj izreci da je potrebno "oprati ruke u Moravi za bolji šut".

Komemoracija povodom smrti Aleksandra Stefanovića održaće se u utorak 25. aprila u velikoj sali Skupštine grada Čačka. Sahrana će se obaviti istog dana na gradskom Groblju.

(Telegraf.rs)

Video: Budućnost promašila napad za pobedu, Borac izborio baraž za opstanak u ABA ligi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA