≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Batler razbio Janisa i Milvoki, ubacio im 56 poena i doveo na ivicu ambisa! Lebron spasio Lejkerse

Vreme čitanja: oko 2 min.

Partija karijere asa Majamija

  • 0
Džimi Batler, Majami Foto: AP/Tanjug

Iako su kroz plej-in morali da obezbede tu osmu poziciju u plej-ofu, zatim i da idu na megdan najboljem NBA timu u ligaškom delu takmičenja, košarkaši Majamija nalaze se na korak od plasmana u polufinale Istočne Konferencije!

Za to je najzaslužniji Džimi Batler koji je zabeležio rekord karijere, ubacio 56 poena Milvokiju za vođstvo od 3:1 u seriji i doveo ih na ivicu ambisa - 119:114!

Janis Adetokumbo i ekipa sada moraju da pobede na tri uzastopne utakmice, što je uspelo samo 13 timova u NBA. Dva puta je to uradio Denver 2020. u balonu, a Klivlend je tako osvojio titulu 2016. protiv Golden Stejta.

Takođe, osmi nosilac je prvog izbacio samo pet puta, poslednji put još 2012. kada je Filadelfija iznendila Čikago.

Nije izgledalo da će Majami stići do trećeg trijumfa, jer je Milvoki vodio sa 101:89 u poslednjih šest minuta. Međutim, Batler je na kraju ubacio 21 poen u poslednjoj deonici, dok je tokom jednog dela meča ubacio devet uzastopnih poena za vođstvo Majamija od 114:109.

Osim poslednje, Batler je sjajno odigrao i prvu četvrtinu u kojoj je ubacio 22 od 28 poena svog tima. Štaviše, promašio je samo jedan od deset pokušaja.

Bam Adebajo je bio drugi najefikasniji igrač Vreline sa 15 poena i osam skokova. Kaleb Martin je imao učinak od 12 poena i devet skokova, Gejb Vinsent od 10 poena i osam asistencija, dok srpski košarkaš Nikola Jović nije igrao.

Kada je u pitanju Milvoki, Bruk Lopez je imao dabl-dabl učinak od 36 poena i 11 skokova. Janis je ostvario tripl-dabl sa 26 poena, 13 asistencija i 10 skokova, a Midlton i Holidej su meč završili sa po 14 ubačenih poena.

Kao i Majami, tako su i Los Anđeles Lejkersi na Zapadu došli do 3:1 u seriji protiv Memfisa - nakon što su psole produžetka dobili ovaj poslednji meč (117:111).

Video: Kakav koš Lebrona u poslednjim sekundama za sapasavanje Lekjersa i produžetke

Ostin Rivs je sa 23 poena bio najefikasniji, mada je najbolji učinak imao Lebron Džejms sa 22 poena, 20 skokova i sedam asistencija. Podsetimo, Lebron je spasio Lejkerse poenima uz zvuk sirene i odveo je meč u produžetak. Dianđelo Rasel ih je pratio sa 17, dok je Entoni Dejvis imao 12 poena i 11 skokova.

Dezmond Bejn je bio taj koji je košgeterski odskakao kada je u pitanju Memfis. Ubacio je 36 poena i imao sedam skokova, a iza njega je bio Dža Morant sa 19. Džaren Džekosn je ostvario dabl-dabl sa 14 poena i 14 skokova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA