Vreme čitanja: oko 1 min.

Borac na korak od opstanka u ABA ligi: Čačani pregazili Helios, imaju dve meč lopte u baražu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čačani su bili sigurni i sada imaju dve prilike da ostanu u ABA ligi i iduće sezone

  • 0
KK Borac Čačak, slavlje Foto: ABA liga / KK Budućnost Podgorica / Filip Roganović

U poslednjem kolu ABA lige su uspeli da se sačuvaju košarkaši Borca iz Čačka pobedom protiv Budućnosti, a sada su u prvom meču baraža uspeli da slave i protiv Heliosa iz Domžala (96:78), čime su došli na korak od opstanka u najjačem regionalnom košarkaškom takmičenju.

Borac iz Čačka jeste bio favorit i to je pokazao, pošto je ubedljivo slavio protiv protivnika iz Slovenije, a predvodili su ga Hanter Hejl i Diante Boldvin sa po 25 poena, ali dobri su bili i Đođe Gagić sa 16 poena, kao i Sava Lešić sa 10. Na drugoj strani je najbolji bio Ostin Luk sa 14, Niko Bačvić je dao 13, a Blaž Mahković 12.

Čačani su dosta bolje otvorili meč, a to se videlo i tokom uvodnih 10 minuta, gde su čak dva puta vodili po 11 razlike, da bi na poluvremenu imali i velikih +15. Nije mogao da se oporavi Helios od toga, pa je samim tim i utakmica otišla u jednom smeru, iz kog nije bilo povratka.

Borac sada ima dve meč lopte, pošto se ovo igra na dve dobijene utakmice. Idući meč je na programu 28. aprila u Domžalama, a potom, ako dođe do trećeg meča, onda će se 2. maja igrati u Čačku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA