≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sjajna partija Bogdanovića, Atlanta dobila izgubljen meč - trojkom na dve sekunde do kraja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski košarkaš imao 18 poena i trijumfu Hoksa, junak je Tre Jang koji je i ubacio trojku

  • 1
Tre Jang

Printskrin: Twitter/@BleacherReport

Košarkaški Atlante nastavili su svoje učešće u ovogodišnjem izdanju plej-ofa NBA lige, pošto su u 5. utakmici četvrtinala Istoka dobili izgubljen meč od Bostona rezultatom 119:117 i tako smanjili na 3:2 u seriji!

Imali su Seltiksi pobedu u džepu, vodili su od sredine druge deonice u kojoj su stekli dvocifrenu prednost, da bi posle +13 u poslednjoj (109:96) došli u situaciju da Hoksi izjednače na 111:111 i unesu dramu u finiš meča - serijom 20:4.

Tada je na scenu stupio Tre Jang koji je praktično privatizovao loptu - što se Hoksima na kraju isplatilo! Najpre je izjednačio na 113:113, da bi minut do kraja promašio šut za tri poena pri vođstvu Bostona od 114:113.

Ipak, na 15 sekundi do kraja bio je Jang precizan sa linije penala (116:115) i Atlanta je bila na putu ka pobedi. Kolins je napravio faul, Seltiksi su na 10 sekundi do kraja tražili tajm-aut, nedugo zatim Jang je faulirao Vajta koji je na sedam sekundi do kraja bio precizan sa linije penala (117:116).

Jang je posle odmora Atlante uzeo loptu i na nepune dve sekunde do kraja pogodio trojku za konačnih 119:117, mada je Džejson Tejtum pokušao da vrati. Međutim, bio je neprecizan.

Jang je sa 38 poena i 13 asistencija bio najbolji igrač Hoksa, dok je Bogdan Bogdanović kao starter na ovom meču bio sjajan sa 18 poena, šest skokova i pet asistencija. Džon Kolins se ugurao između njih dvojice sa 22 poena.

Džejlin Braun je sa 35 poena bio najbolji u redovima Bostona, Tejtum je imao 19 poena i po osam skokova i asistencija, dok je Derik Vajt ubacio 18. Brogdon je sa klupe dodao 14.

(Telegraf.rs)

Video: Smart je mislio da će postići lake poene, ali se onda pojavio Bogdan: Niotkuda mu je zalepio blokadu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA