≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ivanović oprezan pred početak plej-ofa ABA lige: "Poštujemo Zadar, imamo domaći teren, svako može da pobedi"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prvi meč je na programu u petak od 20.00 u hali "Pionir"

  • 1

Košarkaši Crvene zvezde u petak od 20.00 u "Pioniru" počinju plej-of seriju ABA lige protiv Zadra, a tim povodom na konferenciji za medije govorili su trener Duško Ivanović, kao i kapiten tima, Branko Lazić

Ivanović je istakao da njegov tim spreman, ali i naglasio da svako može da pobedi.

- Plej-of je jedno vrlo interesantno takmičenje i daje mogućnost svim ekipama. Imamo prednost domaćeg terena, ali plej-of je interesantan jer svi mogu da pobede. Mi poštujemo ekipu Zadra jer je uspela da pobedi ovde, vodili su 20 razlike. Imaju kvalitetne igrače koji mogu da igraju na različitim pozicijama i tako stvaraju problem. Nadam se da ćemo biti fokusirani, da ćemo imati energiju i da ćemo odigrati onako kako bi trebalo u utakmicama plej-ofa, posebno u prvom meču - počeo je Ivanović.

KK Partizan - KK Crvena Zvezda, Derbi, ABA liga Foto: Nikola Tomić

Usledila su i pitanja novinara, a jedno se odnosilo i na formu ekipe.

- Mislim da smo u idealnoj formi i da sam zadovoljan. Da nisam zadovoljan, ne bi bilo dobro. Mislim da je ekipa u optimalnoj situaciji da počnemo plej-of. Džon (Holand) kada dobije šansu iskoristi je na pravi način. Za svakog trenera je dobro da ima sve igrače na raspolaganju, a samo 12 mogu da igraju. Ben jepočeo da trenira sa ekipom, odradio je trening. Biće spreman, a da li će biti spreman sutra, ne znam - podvukao je Ivanović.

Filip Petrušev, Branko Lazić Foto: Marko Jovanović

Branko Lazić je potom istakao da crveno-beli imaju zacrtan cilj sa početka sezone.

- I ove sezone smo stigli do plej-of serije, gde ćemo se ove godine sastati sa ekipom Zadra koja ima ektuelnog MVP-a i sigurno je da će biti izuzetno teško. Bez obzira na to, znamo naš cilj i držaćemo se do samog kraja. Nadamo se da ćemo uz pomoć naših navijača i pune hale doći do željenog rezultata - počeo je Lazić.

Dotakao se Lazić i sopstvenog stanja i oporavka od povrede.

- Ja sam  već u trenažnom procesu od nekih 15 do 20 dana. Sigurno da je bilo teško posle 6, 7 nedelja pauze ponovo krenuti sa treninzima i pripremama. Zadovoljan sam u kakvom sam stanju, s obzirom na pauzu koju sam imao. Sigruno je, kako plej-of serija bude odmicala da će sve biti na većem nivou.

Branko Lazić Foto: Marko Jovanović

Uporedio je kapiten crveno-belih formu ekipe sa onom sa početka sezone.

- Bilo je dosta promena od tada i u igračkom, i u trenerskom kadru. Vidi se da je ekipa od tog momenta dosta napredovala u svakom pogledu. Jasno smo pokazali na kom smo nivou i sa kakvim ambicijama ulazimo u plej-of seriju.

Lazić je upitan koliko je motivisan zbog dobrih rezultata Partizana, koji je crveno-belima glavni konkurent.

- Gledamo nas i naše rezultate. Šta oni rade, šta beleže, to je stvar za njih. Naša motivacija i želja nemaju veze sa njihovim rezultatima i ambicijama. Želimo da nastavimo taj niz trofeja u Jadranskoj ligi i fokusiramo se samo i isključivo na nas - zaključio je Lazić.

(Telegraf.rs)

Video: Ivanović o početku KLS: Ja sam ovde novi, ali filozofija Zvezde je da uvek ide na pobedu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA