≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bogdan eliminisan iz plej-ofa NBA lige: Atlanta bez majstorice, Boston otišao dalje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bilo je neizvesno, ali Seltiksi odnose pobedu

  • 3
Bogdan Bogdanović Foto: AP/Tanjug

Košarkaši Atlante, u čijim redovima se nalazi i srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović, nisu uspeli da produže plej-of seriju NBA lige protiv Bostona pošto su u šestoj utakmici poraženi sa 128:120 kod kuće, tako da Seltiksi sa ukupnim rezultatom 4-2 idu u polufinale Istočne konferencije.

Bilo je gusto do samog kraja, ali su gosti u poslednja dva minuta ušli sa razlikom od dva poseda, te je tu krenula panika Hoksa koja ih je samo oterala u poraz.

Bogdanović je na terenu proveo skoro 19 minuta, ubacio je 11 poena uz 4/7 za dva i 1/4 za tri poena, a tome je dodao i jednu asistenciju.

Njegovo prisustvo je prilično pozitivno uticalo na ekipu koja je u tim momentima u proseku bila na +9, ali ukupni utisak ekipe je da je moglo dosta više da se napravi na startu plej-ofa.

Glavni krivac što će Boston dalje, a Atlanta na odmor, jeste Džejlen Braun koji je ubacio 32 poena uz pet skokova i dve asistencije, ali ništa manje i Džejson Tejtum koji je sa jakim dabl-dabl učinkom od 30 poena i 14 uhvaćenih lopti uz sedam dodavanja bio veoma značajan za Seltikse.

Sa druge strane, do dabl-dabl učinka stigao je i Trej Jang koji je za tačno 40 minuta na parketu sakupio 30 poena, 10 asistencija i tri skoka.

Na kraju, Seltiksi su opravdali ulogu favorita na nešto teži način (iako je mogao da se pretvori u pravu dramu i majstoricu), te će se za finale konferencije boriti sa Filadelfijom koja je počistila Bruklin sa 4-0 u seriji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivo

    28. april 2023 | 08:25

    Taman nek odmori pa za repku da igra,Sad ce Finiks da pocisti Denver pa nek i Jokic odmori ,pa lepo da se spremi za Svetsko Prvenstvo da osvoje

  • Misko

    28. april 2023 | 08:26

    Sad ce moci konacno da ode do Kaunusa i da bodri svoj klub u borbi za titulu osvajaca EL.

  • aaauu

    28. april 2023 | 07:00

    dal' je moguće

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA