≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zvezda protiv Zadra kreće u odbranu titule: Prvi zadatak - zaustaviti MVP-ja ABA lige

Vreme čitanja: oko 3 min.

Prva prepreka za ekipu koju sa klupe predvodi Duško Ivanović, biće stari "dužnik", ekipa Zadra

  • 1
KK Cedevita Olimpija - KK Crvena zvezda Foto: aba-liga.com/Cedevita Olimpija/Filip Barbalic/alesfevzer.com

Košarkaši Crvene zvezde od 20 časova u hali "Pionir  započinju "plej-of turneju" i borbu za odbanu naslova regionalnog šampiona.

Prva prepreka za ekipu koju sa klupe predvodi Duško Ivanović, biće stari "dužnik", ekipa Zadra. Upravo hrvatski tim je već jednom, tokom regularnog dela sezone uspeo da šokira crveno-bele usred Beograda, i nanese im, jedan od poraza koji je tim sa Malog Kalemegdana koštao prvog mesta u regularnom delu šampionata.

Upravo taj poraz, "poljuljao" je Zvezdu u prvom delu sezone, što je rezultiralo otkazom za dotadašnjeg trenera Vladimira Jovanovića.

KK Zadar - KK Crvena zvezda Foto: aba-liga.com/Zadar/Zvonko Kucelin

Ipak, mnogo toga se promnilo od tada.

Osim promene na klupi i preuzimanja "kormila" od strane Duška Ivanovića, crveno-beli su jači i za argentinski duo - Luku Vildozu i Fakunda Kampaca. Ne treba previše govoriti  o značaju dvojice pomenutih košarkaša za crveno-bele, s obzirom na to da su praktično glavni organizatori igre kada su na terenu.

Uz to, Zvezda je završila takmičenje u Evroligi, i to sa stilom (pet vezanih pobeda), što je dodatno poboljšalo atmosferu u timu. Kada se tome doda i šest pobeda iz regionalnog takmičenja, dolazi se do brojke od 11 vezanih pobeda u svim takmičenjima.

Sa druge strane, Zadar se praktično "ušunjao" u "odabrano" društvo. Hrvatski klub je regularni deo sezone završio na sedmoj poziciji, sa 11 pobeda i 15 poraza, koliko su imali i Studentski Centar i Igokea. U odnosu na meč u Beogradu, u redovima Zadra nema Antonia Jordana, koji je napustio hrvatski klub.

Pored toga, Zadar je imao veoma turbulentnu sezonu, uz dosta problema u timu. Ipak, mogu se pohvaliti jednom posebnom stavkom, a to je da u svojim redovima imaju MVP-ja takmičenja, s obzirom na to da je ovo zvanje poneo Luka Božić.

KK Zadar - KK Crvena zvezda Foto: aba-liga.com/Zadar/Zvonko Kucelin

Potpuno je jasno da je Zvezda veliki favorit u ovom duelu, međutim, pokazao je Zadar da itekako ume da iznenadi, i to upravo u "Pioniru". Gotovo sve tadašnje "slabosti" crveno-belih bile su vidljive na tom meču, na kojem su gosti iz Hrvatske uspeli da aktuelnom šampionu ubace čak 98 poena.

Ipak, svestan je i Duško Ivanović da je u plej-ofu sve moguće.

- Plej-of je jedno vrlo interesantno takmičenje i daje mogućnost svim ekipama. Imamo prednost domaćeg terena, ali plej-of je interesantan jer svi mogu da pobede. Mi poštujemo ekipu Zadra jer je uspela da pobedi ovde, vodili su 20 razlike. Imaju kvalitetne igrače koji mogu da igraju na različitim pozicijama i tako stvaraju problem. Nadam se da ćemo biti fokusirani, da ćemo imati energiju i da ćemo odigrati onako kako bi trebalo u utakmicama plej-ofa, posebno u prvom meču - rekao je trener crveno-belih na konferenciji za medije pred početak plej-of serije.

Video: Zvezda spremna za plej of ABA lige Lazić poručio: Ne pratimo i ne zanima nas šta radi Partizan

Motivisani su i gosti, predvođeni trenerom, Danijelom Jusupom.

- Ne mogu reći koga bih izabrao da sam mogao da biram. I Partizan i Crvena zvezda su visoko podigli lestvicu, dominiraju ligom, kvalitetom i takmičarskim nabojem, naročito jednih prema drugima. U Beogradu se strašno dižu tenzije, motivirani su i jedni i drugi za osvajanje ABA prstena i sigurno neće ništa prepustiti slučaju. Mi ćemo napraviti maksimalno što možemo. Protiv takvih ekipa nije lako igrati, nemaju slabu tačku. Dobri su šuteri, dobri su u odbrani, dobro skaču… Teško je naći pukotinu, ali ako tako razmišljaš ne treba ni da igraš. Moramo biti aktivni svih 40 minuta, naći neku svoju šansu - rekao je Jusup, pred dolazak u Beograd.

Bilo kako bilo, nema sumnje da nas očekuju zanimljivi mečevi u plej-of seriji regionalnog šampionata.

(Telegraf.rs)

Video: Luka Dončić gleda Zvezdu u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • СрбИН

    28. april 2023 | 14:32

    Срећно момци, настављамо где смо стали са трофејима!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA