Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvezda demolirala Zadar na startu plej-ofa, pukla stotka u Pioniru

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crveno-beli sjajni na domaćem terenu, Petrušev i Nedović najefikasniji

  • 20

Košarkaški Crvene zvezde pobedom su otvorili četvrtfinale ABA lige protiv Zadra, pošto su u petak veče slavili u Pioniru rezultatom 100:73 za 1:0 u seriji!

Zvezda je pitanje pobednika rešila u drugoj četvrtini koju je dobila ubedljivo - sa 15 poena viška, uz sjajan procenat šuta za tri poena u prvih 20 minuta (71 odsto) i vođstvo na poluvremenu od 58:36.

Filip Petrušev i Nemanja Nedović bili su najefikasniji u redovima Zvezde sa po 16 poena, Luka Mitrović je ubacio 13, Hasan Martin je imao osam, Luka Vildoza i Ognjen Dobrić isto, koliko i Fakundo Kampaco koji je dodao i osam asistencija. Kod Zadra Luka Božić je ubacio 18 poena, Marko Ramljak je imao jedan manje, dok su Lakić i Drežnjak dodali po 11.

Crveno beli su dali 10 trojki od 14 pokušaja u prvom poluvremenu, a sa dve su otvorili utakmicu. Međutim, Zadar se na startu pokazao kao "žilav rival" i sve do 5. minuta bili su u egalu.

KK Crvena zvezda - KK Zadar Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Tada je Stefan Lazarević pogodio uz faul (11:9), da bi Nedović trojkom i Hasan Martin pod košem doneli svom timu konačno osetniju prednost (17:11). Božić je u narednom napadu kompletirao 2+1, ali jsu crveno-beli posle četiri vezana poena Mitrovića imali +5 na poluvremenu (25:20).

Šampion ABA lige je na startu druge četvrtine došao do prve dvocifrene prednosti, kada je Dobrić vezao dve trojke, a Mitrović pogodio za dva. rezultat na semaforu je nastavio da raste u korist Zvezde, jer je i Vildoza vezao dve trojke, potim i Nedović još jednu.

Ta trojka Nedovića bez koske viđena je u 18. minutu i Zvezda je imala 52:32, a pomenuti igrač je kompletirao svoj 13. poen u prvom poluvremenu - uz zvuk sirene (58:36).

KK Crvena zvezda - KK Zadar Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Petrušev je u uvodna tri minuta treće deonice jedini pogađao kod domaćina koji je, potpuno neočekivano, posle samo 70 sekundi izašao iz bonusa. Krilni centar je sredinom tekuće četvrtine ubacio i trojku iz ćoška, da bi Martin u narednom napadu bio precizan za 72:41.

Vildoza je na kraju treće četvrtine bio precizan za konačnih 78:53, da bi Marković vezao nekoliko poena u poslednjoj četvrtini za +33 u 34. minutu (90:57). Opustilsi sus e crveno-bel u jednom trenutku, zatim opet dodali gas i preko Mitrovića (2+1) i Ivanovića (trojka) otišli na 98:65. Na kraju, pukla je stotka posle poena Dobrića.

Podsetimo, pobednik ovog dvomeča u polufinale ide na boljeg iz duela Budućnost - Mega (1:0).

(Telegraf.rs)

Video: Delije skandiraju Božiću iz Zadra: Luka Srbine! On pobesneo zbog toga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tirana vam se divi

    28. april 2023 | 20:47

    koga zanima ova boranija..

  • tirana vas voliiii

    28. april 2023 | 21:16

    Dok jedni pisu svjesku kosarkasku istoriju drugi igraju livadsko talkmicenje...

  • Idea Zagreb 🇦🇹🇭🇷

    28. april 2023 | 21:19

    Derbi Hrvatske. ❤🤍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA