≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lejkersi brutalno ponizili Memfis za polufinale Zapada! Sakramento šokirao Golden Stejt, igraće se 7. meč

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šampioni u problemu, dok je Lebronov tim pokazao karakter

  • 1
LA Lejkers Foto: AP/Tanjug

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa savladali su Memfis u šestoj utakmici plej-of serije sa 125:85 i tako sa ukupnih 4:2 otišli u polufinale Zapadne konferencije NBA Lige.

Bili su Lebron Džejms, Entoni Dejvis i Dianđelo Rasel i ekipa brutalni prema drugoplasiranom timu regularnog dela sezone.

Demolirali su ih sa 40 razlike i tako spustili na zemlju i sada čekaju pobednika meča Sakramento - Golden Stejt, gde će se igrati sedmi meč u Sakramentu, nakon što su Kingsi u šestoj utakmici šokirali šampione i slavili sa 118:99 u San Francisku.

Neverovatnu partiju odigrali su Lejkersi, gde je posebno briljirao Dianđelo Rasel, koji je odigrao možda i najbolju partiju sezone sa 31 poenom.

Silu su demonstrirali i Lebron Džejms i Entoni Dejvis. Lebron je postigao 22 poena uz pet skokova i šest asistencija, dok je Entoni Dejvis ubacio 16 poena uz 14 skokova, ali je imao pravu malu "defanzivnu kliniku" i podelio je pet blokada, od kojih su neke bile brutalne. Na drugoj strani, imao je i žestoko zakucavanje preko Džerena Džeksona Džuniora, koji je proglašen za najboljeg defanzivca sezone.

Lejkersi su to zakucavanje opisali kao uništavanje najboljeg odbrambenog igrača u NBA ligi.

Lejkersi su već posle prve četvrtine došli do dvocifrene prednosti, koju su samo uvećavali u nastavku meča. Do poluvremena je ona došla i do 20, u trećoj četvrtini premašila 30, da bi u u poslednjoj deonici tim iz Los Anđelesa nastavio da gazi rivala, pa je na kraju sve zaokružio sa okruglih 40 razlike.

Dejvis i Džejms su uspeli čak i da dobiju odmor i da odigraju manje minuta kada je već sve bilo rešeno u poslednjoj deonici.

Kod Memisa su podbacili najbolji igrači, pre svih Dža Morant, koji je ubacio 10 poena uz pet skkkova i šest asistencija. Santi Aldama je bio najefikasniji sa 16 poena, a Dezmond Bejn je dodao 15.

Lejkersi sada imaju nekoliko dana više za odmor i čekaju rasplet poslednje utakmice u seriji između Sakramenta i Golden Stejta, gde će Kingsi na svom terenu pokušati da eliminišu aktuelne šampione.

Kingse su do velike pobede vodili Malik Monk sa 28 poena 7 skokova i 4 asistencije, dok je Dieron Foks dao 26 poena uz 11 asistencija i šest skokova.

Golden Stejtu nije pomoglo ni 29 poena Stefa Karija, kao ni 22 poena Kleja Tompsona.

(Telegraf.rs)

Video: Kakav koš Lebrona u poslednjim sekundama za spas Lejkersa i produžetke

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA