≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prva izjava selektora Pešića posle žreba: "Osnovni cilj je plasman u polufinale"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podsetimo, u slučaju da Srbija prođe grupu i bude prvoplasirana u drugoj fazi, to bi značilo da bi Orlovi preskočili susret sa Amerikancima sve do finala

  • 6
Svetislav Pešić Košarkaška reprezentacija Srbije Srbija - Turska Foto: MN Press

Košarkaši Srbije saznali su protivnike na predstojećem Mundobasketu. Orlovi će biti smešteni u grupi B, zajedno sa Južnim Sudanom, Portorikom i Kinom, a utiske nakon žreba izneo je selektor Srbije, Svetislav Pešić.

- Prvi utisci su takvi da izgleda da smo imali odličan žreb. Međutim, to je samo prvi utisak pre svega za navijače, dok je za nas koji smo dublje u materiji i znamo kako se takmičenje potom odvija, žreb doneo dve stvari. Jedna stvar je veoma dobra a to je da smo u Manili i da do kraja našeg učešća na Svetskom prvenstvu nećemo morati da putujemo. Druga stvar nije baš povoljna, a to je kostur u nastavku takmičenja, pošto naše ambicije nisu da samo prođemo grupu i kvalifikujemo se u četvrtfinale, već želimo i da u tom četvrtfinalu pobedimo - počeo je Pešić, pa nastavio:

- Nama u tom projektovanom četvrtfinalu dolaze protivnici iz grupa C i D, a to su SAD, Grčka i Litvanija. Ipak, tako je kako je, to je volja žreba i mi na to ne možemo da utičemo. Vrlo je rano govoriti o našem učešću detaljnije, bez informacija na koje ćemo igrače moći da računamo, koliko dana ćemo imati za pripreme i tako dalje. Ali, ono što možemo u ovom trenutku da sumiramo jeste da je žreb u prvoj fazi za nas dobar, a da se potom susrećemo sa kandidatima za medalje i plasman na Olimpijske igre. Naš prvi i osnovni cilj je plasman u polufinale koji uslovno obezbeđuje odlazak na Olimpijske igre - zaključio je Pešić.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by KSSrbije (@kssrbije)

Podsetimo, u slučaju da Srbija prođe grupu i bude prvoplasirana u drugoj fazi, to bi značilo da bi Orlovi preskočili potencijalni susret sa Amerikancima sve do finala.

(Telegraf.rs)

Video: Pešić: Bez odbrane na Mundobasketu možemo da se slikamo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kuz

    29. april 2023 | 16:33

    Samo da najguplji izgovor za neuspeh opet ne bude prelaka grupa, kao i na EP.

  • Bata sa Urala

    29. april 2023 | 16:58

    Da nije kako jeste trebalo je da podnese ostavku ili da ga smene posle debakla na prvenstvu Evrope.

  • Ssss

    29. april 2023 | 16:45

    Nek cveta cvece, nek lista gora, dug prema zemlji vracati se mora... Izbegnite italijane i osvojite to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA