Vreme čitanja: oko 1 min.

Džoel Embid ipak neće igrati za Francusku na Mundobasketu? Razlog je izuzetno bizaran, igrač je izabrao ljubav

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naravno, radi se o lepoj stvari, ali je sigurno moglo to sve sačeka

  • 2
Džoel Embid Foto: Tanjug / AP

Francuzi su očekivali, želeli su u svom dresu na Mundobasketu da gledaju i Džoela Embida, koji bi im sigurno doneo kvalitet u reprezentaciji, ali do toga po svemu sudeći neće doći. Centar iz Kameruna je odlučio da ovo leto posveti - ljubavi.

Još prethodnog leta je započet proces naturalizacije Embida, bio je najavljen za ovaj Mundobasket, ali je Vensan Kole, selektor reprezentacije odlučio da "sruši sneška" svim navijačima koji su to priželjkivali.

- Džoel još nije doneo konačnu odluku ali su mali izgledi da će igrati za reprezentaciju ovog leta. To ne menja činjenicu da bi mogao da igra za nas godinu dana kasnije. Ovog leta se ženi, a svadba baš pada u nezgodnom trenutku, usred priprema. Imaće dovoljno vremena da donese konačnu odluku za naredno leto a i nama će biti potrebno vremena za određene procedure u FIBA - rekao je Kole.

S obzirom na to kakav kvalitet ima Embid, sigurno je da će se osetiti ova odluka, ali ne treba zaboraviti da Francuska na centarskim pozicijama ima još i Rudija Gobera, Viktora Vembanjamu, Vensana Poarijea, Matijasa Lesora i Mustafu Fala.

Međutim, treba očekivati Embida na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, ukoliko ga ranije ne uzmu Amerikanci, pošto poseduje i njihovo državljanstvo.

(Telegraf.rs)

Video: "Posterizovao" Embida i dobio isključenje sa meča: Posle kucanja preko njega uneo mu se u facu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ztr

    29. april 2023 | 17:43

    Zašto bi igrao? Nije Francuz. Tako se samo gubi kult svake reprezentacije, kada stranci igraju.

  • supergnu

    30. april 2023 | 05:13

    Ovoga kod rumenog. Jos jedan kamerunac...😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA