≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Selektor Španije skida pritisak sa Furije: "Ne budimo arogantni, ne mislim da smo najbolji na svetu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Španija je aktuelni svetski i evropski prvak

  • 2
Serđo Skariolo Foto: MN Press

Košarkaši Srbije dobili su rivale na žrebu za Svetsko prvenstvo 2023. godine! Orlovi će igrati u grupi B u Manili, a rivali će im biti Portoriko, Kina i Južni Sudan.

Jedan od najvećih rivala Orlova, poslednjih godina, selekcija Španije, koja je aktuelni svetski i evropski prvak, nalazi se na potpuno drugoj strani u Grupi G.

Špance mnogi ne vide kao favorite, mada tako je bilo i prošle godine kad su osvojili titulu na Evrobasketu.

Tenziju za španske medije spušta i selektor Serhi Skariolo.

- Nemojte da se zamajavamo, ne budimo arogantni pa da mislimo kako smo najbolji tim na svetu. Gledali smo talentovanije timove od nas, sa boljim fizičkim predispozicijama, ali na kraju smo bili najbolji na Mundobasketu. Potom smo zbog tog kontinuiteta igre bili najbolji i na Evropskom prvenstvu - prokomentarisao je Skariolo za španske medije današnji žreb za Mundobasket.

Španski selektor ne želi da priča o favoritima.

- Ponavljam, moramo da ostanemo skromni i svesni situacije. Da ostanemo posvećeni kontinuitetu i nastavku procesa smene generacija. To je trenutno najveći cilj ovog tima. Moramo da negujemo iste vrednosti koje su nas do sada pratile, koje su nasleđe nekih prethodnih generacija i koje treba da prenesemo budućim generacijama.Takmičarski duh ovog tima mora da bude jači nego kod ostalih i da nam donese rezultat iznad očekivanog kao i u prethodnim slučajevima.

Španija je u Grupi G sa Brazilom, Iranom i Obalom Slonovače.

- Veoma je važno da zbog sistema takmičenja pobedimo sve mečeve u prvoj fazi jer će druga faza biti mnogo jača. Poznajemo dobro Brazil koji ima sjajne igrače poput Neta, Benitea, Marselinja, Kabokloa… Imaju ogromno iskustvo. Ne treba biti previše samouveren ni pred Iran. Svi se sećamo koliko teško nam je bilo protiv njih 2019. na Mundobasketu koji smo osvojili. Takođe, Obala Slonovače je atletski jaka ekipa koja će imati dvojicu evroligaških igrača top klase poput Meta Kostela i Aleksa Pojtresa.

U drugoj fazi se Furija ukršta sa grupom u kojoj su Francuska, Kanada, Letonija i Liban.

- Biće ovo jako teško prvenstvo za one koji ostanu do samog kraja jer će neko odigrati osam utakmica za 14 ili 15 dana. Dodajte na to i putovanja... Duga faza će pogtovo biti teška. Ukrštamo se sa tri tima koji ravnopravno teže osvajanu medalje. Izdvojio bih Letoniju koja ima brutalan talenat i kvalitet. Kanada nije toliko zvučno ime ali ako dođe sa svim najboljim igračima, onda je drugi favorit turnira. Ili je to možda Francuska koja ima gomilu sjajnih igrača. Posle Amerikanaca možda i najbolje.

(Telegrf.rs)

Video: Ludo slavlje Španaca: Upali na konferenciju i poprskali Skariola pivom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA