Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski košarkaši efikasni u Poljskoj: Musić dao 19, a Jovanović 16 u porazima svojih ekipa u šampionatu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trefl se bori za plej-of, dok je Arka iz Gdinje mirna u sredini tabele i do kraja igra revijalno

  • 2
Novak Musić i Strahinja Jovanović Foto: Youtube / Energa Basket liga / Printscreen

Vrlo dobre partije srpskih košarkaša ove nedelje u Poljskoj, nažalost, nisu nagrađene i pobedama, pošto su Arka iz Gdinje za koju nastupa Novak Musić i Trefl iz Sopota za koji igra Strahinja Jovanović doživeli poraze u 29. kolu Energa Basket lige.

Arka je tako doživela vrlo težak poraz u Vloclavku od Anvila (110:86), ali joj to ništa neće promeniti, pošto je zakucana u sredini tabele, bez izgleda za plej-of i ispadanje sa skorom 11-18.

Naš Novak je ubacio čak 19 poena uz sedam skokova i jednu asistenciju. Iz igre je šutirao 8/10 za dva poena i 0/3 za tri, pri čemu je pogodio 3/6 bacanja.

Ništa bolje sreće nije bio ni Trefl iz Sopota, koji je tek posle produžetka pao protiv trenutno drugoplasirane ekipe Sopota. Problem je samo što je to četvrti vezani poraz za ovaj tim koji sada ima skor 17-12 na deobi šeste pozicije - 86:91 (75:75).

Što se tiče učinka Jovanovića, on je dao 16 poena uz osam skokova i četiri asistencije. Za dva je imao skromnih 1/4, za tri je bio daleko bolji sa 3/6, a upisao je i 5/5 sa penala.

Na terenu je bio i Stefan Kenić, koji je dao pet poena u pobedi Tvarde Pjerniki Torunja na gostovanju Astoriji Bidgošč (90:100).

Sledi poslednje kolo Energa Basket lige u kojem će Musićeva Arka igrati protiv Ščećina u gostima, dok će Jovanović sa Treflom gostovati Čarnom u Slupsku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA