≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Karijevih 50 za istoriju: Ratnici poslednji polufinalisti Zapada, Stef demolirao Sakramento u majstorici!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Niko pre Karija nije ubacio ovoliko koševa u odlučujućoj utakmici

  • 9
Stef Kari Foto: Tanjug / AP

Dobili smo poslednjeg polufinalistu Zapadne konferencije i potencijalnog rivala našeg Nikole Jokića na putu ka NBA tituli! Biće to Golden Stejt Voriorsi koji su upravo uspeli da slave u odlučujućoj, sedmoj utakmici serije protiv Sakramento Kingsa u gostima u Kaliforniji - 100:120!

Bilo je ovo veče za pamćenje za sve navijače Ratnika. Pre svega zbog toga što su prvi put u istoriji franšize nadoknadili minus od 2:0 u seriji, a potom i zbog neverovatnog Stefa Karija koji je isto ušao u knjige.

Naime, sa svojih 50 poena protiv Sakramenta večeras postao je igrač koji je postigao najviše poena u majstorici ikada. Pored toga, dodao je osam skokova i šest asistencija. Ubacio je čak sedam trojki večeras.

Koliko je bio daleko od svih ostalih govori podatak da je sledeći najefikasniji tek Domantas Sabonis iz Sakramenta sa 22 poean, osam uhvaćenih i sedam podeljenih lopti saigračima.

Sve je polazilo od ruke večeras Ratnicima u drugom poluvremenu. U prvom smo još i gledali ravnopravnu borbu, pre nego što je Kari upalio "mašinu" i krenuo da nemilosrdno melje Kingse i njihove snove o završnici NBA lige.

Sveukupni rezultat drugog poluvremena glasio je 64:42 za Golden Stejt, što dovoljno govori kakvu partiju su u nastavku pružili momci iz San Franciska.

Njima sada predstoji plej-of serija protiv Los Anđeles Lejkersa u kojoj će imati prednost domaćeg terena, ali nema sumnje da nas očekuju epske i vrhunske utakmice. Pobednik odatle potencijalno ide na našeg Nikolu i Denver, ukoliko ovi izbace Finiks Sanse.

(Telegraf.rs)

Video: Gledamo i ne verujemo šta je uradio igrač Cibone: Promašaj decenije zbog koga imamo transfer blama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danijel

    1. maj 2023 | 09:41

    Svaki prosječan šuter bi imao mnogo poena na utakmicama kad bi imao slobodu u igri koju imaju ove “velike zvezde”.

  • Stevan

    1. maj 2023 | 01:03

    Za 38 suteva iz igre malo je poena i postigao, precenjen kao i svaki "shooter" ikada.

  • struchnyakowsky

    1. maj 2023 | 10:02

    mnogi pokušavaju ali samo je jedan stef

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA