≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ništa od MVP titule za Jokića, Embid "sprečio" Srbina da uđe u istoriju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mnogi smatraju da je as Denvera oštećen i da je igrao najbolju košarku ove sezone

  • 10
Džoel Embid, Nikola Jokić Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić nije uspeo treći put uzastopno da se domogne MVP titule NBA lige, zvanična je odluka koja je obelodanjena u 01.00 čas posle ponoći u sredu!

Iako je Jokić imao neverovatne brojke tokom regularnog dela, gde je predvodio Denver do nekih istorijskih rezultata, MVP titulu osvojio je centar Filadelfije Džoel Embid koji je imao najviše glasova.

Jokić je u proseku beležio 24,5 poena, 11,8 skokova i 9,8 asistencija po meču (odigrao 69), a pored Embida i Jokića u konkurenciji je bio i as Milvokija Janis Adetokumbo.

Embid je u proseku beležio 33,1 poen, 10,2 skokova i 4,3 asistencije na 66 mečeva, uz napomenu da od 2019. nije igrao protiv Jokića kada je Denver bio domaćin. Kada je u pitanju Janis, on je na 63 utakmice imao 31,1 poen u proseku i 11,7 skokova.

Da je osvojio treću MVP titulu, Jokić bi postao prvi igrač kom je to pošlo za rukom još od čuvenog Lerija Birda koji je 1984, 1985. i 1986. bio najbolji.

(Telegraf.rs)

Video: Srbin pao na parket pa pobesneo na sudije posle nedosuđenog faula: Gober udario Jokića u lice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA