Vreme čitanja: oko 1 min.

Musić i Zečević ubacili po 25 poena u poslednjem kolu šampionata Poljske: Kenić opstao sa Torunjom u ligi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neki srpski košarkaši nastaviće borbu za trofej kroz plej-of

  • 0
Novak Musić Foto: Youtube / Energa Basket liga / Printscreen

Danas je na programu bilo poslednje 30. kolo Energa Basket lige, a sve utakmice odigrane su u identičnom terminu od 17.30 časova kako bi se sprečile eventualne mahinacije zbog učešća timova u borbi za plej-of i opstanak u ligi.

Na terenu je samim tim bio i veliki broj srpskih košarkaša, koji su imali zapažene učinke za svoje ekipe.

Jednu od najboljih partija sezone pružio je Novak Musić. Momak sa Konjarnika u Beogradu ubacio je čak 25 poena za svoju Arku iz Gdinje na gostovanju Šćećinu, a dodao je i pet skokova i asistencija, ali je njegov tim ipak tesno poražen (98:93).

Arka je sezonu završila kao 10. na tabeli, daleko od zone ispadanja, sa skorom 11-19.

Istovetan poenterski učinak za ekipu Zjelone Gore u porazu tima od Legije (87:81) imao je Aleksandar Zečević. Pored 25 poena, on je uhvatio osam skokova i jednu asistenciju.

Bilo je na toj utakmici još Srba na parketu, pa je tako Dušan Kutlešić dodao 12 poena, uhvatio četiri skoka i podelio devet asistencija za Zjelonu Goru.

Jedini srpski košarkaš koji se večeras radovao bio je Stefan Kenić, koji je sa Torunjom došao do pobede nad GTK Gljivicama, koja je ujedno značila i opstanak u prvoj ligi nauštrb Astorije Bidgošč - 96:89.

Srbin je dao devet poena uz pet skokova i jednu asistenciju, a Torunj je stigao do skora 9-21, koji se ispostavio kao spasonosan za 15. poziciju.

(Telegraf.rs)

Video: Košarkaši Partizana odradili trening pred duel sa Realom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA