≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Boston pokvario Embidovu MVP zabavu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Povratak na teren nije prošao slavno za zvanično najboljeg igrača NBA lige

  • 1
Džoel Embid Foto: AP/Tanjug

Košarkaši Bostona pokvarili su zabavu Džoelu Embidu i njegov prvi meč kao MVP, jer su u drugoj utakmici polufinala Istočne konferencije NBA lige ubedljivo savladali Filadelfiju rezultatom 121:87!

Seltiksi su tako izjednačili na 1:1 u seriji, a Embid je zaigrao prvi put posle dve utakmice pauze. Međutim, osim tih pet blokada o kojima se priča u SAD, praktično ništa drugo nije uradio.

Za nepunih 27 minuta koliko je proveo na terenu, Embid je imao 15 poena i tri skoka. Kao i ozbiljan "floping", kada je u duelu sa Grantom Vilijamsom pao kao pokošen.

Seltiksi su zahvaljujući trojkama imali vođstvo od 57:49 na poluvremenu, u utakmici koju su morali da dobiju. Zatim su serijama 12:1 i 13:0 došli u situaciju da povedu 92:63 i tako praktično završe sav posao pre selidbe serije u Filadelfiju.

Džejlin Braun je sa 25 poena bio najboji igrač Bostona, dok je Malkom Brogdon sa klupe ubacio 23. Derik Vajt i Markus Smart su dodali po 15, pomenuti Vilijams je doprineo sa 12.

Seventisiksersi su bukvalno podbacili košgeterski, jer je Haris sa 16 bio najefikasniji. Tajris Maksi je imao 13, a Džejms Harden je ostvario dabl-dabl učinak sa 12 poena i 10 skokova. Premalo od igrača koji je u prvom meču ubacio 45 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MVP

    4. maj 2023 | 06:55

    Decko je klasicno kljuse.Da nema ekipu da igra na njega ne bi taj bio ni prosecan centar.Kada bi se potencirao i forsirao naš Bobi za 6 meseci konstantne igre bio bi za ovoga neuporedivo kvalitetniji centar.Forsiranje crnaca je postalo preterano,ne moze da tovarenje koša čoveka od 2 i po metra bude ptoglaseno za najkorisnijeg igrača lige!?Neko ko šutira i dutira da bi dao sto vise koseva u nase vreme se zvao nsjsebicniji igrač a ne najkorisniji.Kad čovek daje koseve,skače i otima protivniku lopte i uposlkava svoje saigrace da poentiraju trebalo bi da znaci najkorisniji.Ako uz to izvuces procenat pobeda ekipe kada ostvarujes rako vusole koeficijente po utakmici i jos si prvi i svokoj diviziji i kada ne igras ekipa ti u oriseku gubi meč....kako se to onda zove?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA