≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

I pod stare dane dominira, najstariji igrač sa 40+ poena u istoriji španske lige

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brazilac predvodi Tenerife

  • 0
Marselinjo Uertas protiv Crvene zvezde Foto: MN Press / Nebojša Paraušić

Kao dobro vino - najbolji opis karijere Marselinja Uertasa. Sjajni Brazilac pruža sve bolje partije u dresu španskog kluba Kanarijas, poznatijeg kao Lenovo Tenerife.

Sinoć je odigrao partiju karijere, postigao je 43 poena, uz šut iz igre 11 od 21, uz samo dve ubačene trojke iz četiri pokušaja, iako su one tokom karijere bile njegov zaštitni znak. Na taj način je sa 39 godina i 343 dana postao najstariji igrač u istoriji španske ACB lige sa preko 40 ubačenih poena.

Još impresivnije je to što je košgeterskom učinku pridodao i 8 asistencija, i tako postao prvi igrač u istoriji lige osnovane 1983. godine koji je na istom meču upisao preko 40 poena i makar toliki broj uspešnih dodavanja za koš. Na sve to treba dodati podatak da je za vreme koje je proveo na terenu direktno učestvovao kod 62 od 89 poena.

Nema sumnje da je Uertas možda i najbitniji šraf u sastavu ekipe sa Kanarskih ostrva, međutim ovog puta njegova partija nije bila dovoljna za trijumf protiv Mursije, pošto su gosti slavili 111:109.

Tenerife trenutno zauzima petu poziciju u španskom šampionatu sa učinkom 22-9 i siguran je učesnik plej-ofa. Ekipa je ove sezone već osvojila jedan pehar na FIBA Interkontinentalnom kupu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA