≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Boston vratio brejk protiv Filadelfije, Embid plakao na parketu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Seltiksi vodili celo drugo poluvreme i na kraju su ubedljivo slavili

  • 0
Džoel Embid Foto: AP/Tanjug

Ne ide Filadelfiju i Džoela Embida na parketu otkako je pomenuti košarkaš dobio MVP nagradu! Nakon što su Seventisikserski poraženi od Bostona odmah nakon što je gorostasni centar izabran za najboljeg igrača NBA lige, upisali su kiks i na duelu pred koji je zvanično dobio nagradu!

Seltiksi su u ovoj trećoj utakmici polufinalne serije Istočne Konferencije slavili rezultatom 114:102 , vratili brejk i anulirali onaj prvi poraz i sada oni vode sa 2:1.

Embid je bio na nivou, ubacio je 30 poena i imao je 13 skokova, dok je pre same utakmice plakao na parketu prilikom govorao koji je imao. Naime, u trenutku dok je primao nagradu, pomenuo je sina koji je dotrčao sa tribina i to ga je jako emotivno "pogodilo."

Stekao je Boston dvocifrenu prednost već na startu utakmice (14:4), ali je domaćin imao vođstvo na kraju prve deonice (29:28). Ipak, od momenta kada su opet poveli pred kraj prvog poluvremena, Seltiksi tu prednost nisu ispuštali.

Posle egala u skoro čitavoj drugoj deonici, Boston je poveo sa 57:47 i jednostavno je odbijao sve napade File da ih sustigne. Poslendji put kada su imali pet poena zaostatka na neka dva minuta do kraja.

Od osam igrača koliko su Seltiksi koristili, čak šest je bilo dvocifreno. Najviše je ubacio Džejson Tejtum, imao je 27 poena i 10 skokova, a pratio ga je Braun sa 23. Al Horford je dodao 17, po 15 su imali Smart i Brogdon, dok je Vajt ubacio 13.

Pomenuti Embid je bio najefikasniji igrač i FIladelfiji je falio još jedan koji će imati približno toliko. Ipak, Harden je meč završio sa 16 poena i 11 asistencija, dok je Maksi dodao 13.

(Telegraf.rs)

Video: Jokić asistirao saigraču za monstruozno posterizovanje Durenta: Durantula je ovo retko doživljavao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA