Vreme čitanja: oko 1 min.

Čačanski Borac na lopti iscrtao ocila, Hrvati podigli buru: "Skandal, to znači samo sloga Srbina spasava"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zadarski portal podigao je glas posle plej-aut serije između Borca i Heliosa iz Domžala u ABA ligi

  • 8
KK Borac Čačak Foto: MN Press / DS

Košarkaši Borca iz Čačka pobedili su u plej-aut seriji Helios iz Domžala i tako obezbedili opstanak u ABA ligi, ali se posle ovog susreta podigla nova bura, pre svega u hrvatskoj javnosti, zbog lopte kojom je odigrana druga utakmica u gradu na Zapadnoj Moravi.

Naime, na jednoj od njih bila su vidljivo iscrtana četiri ćirilična slova "S", odnosno ocila, što je portal "Antena Zadar" proglasio skandalom i zapitao se kako je moguće da se jedna utakmica regionalne lige igra sa simbolom koji znači "samo sloga Srbina spasava".

Štaviše, oni su potom pozvali i predstavnika Borca iz Čačka, gospodina Marka Ivanovića, kako bi im objasnio zbog čega se taj simbol našao na košarkaškoj lopti.

-To je neko obeležio loptu koja je za igru. Igrači ili ekonom to napišu olovkom. Ovo nema nikakvog značaja! Neke lopte su obeležene slovima X, a neke ovako, inače, nisam ni primetio šta piše.Kažem vam, igrači ili ekonom to obeleže da se zna koja je lopta za utakmicu. Videću je li natpis znači Srbija, nemam pojma, znam da ima oznaka s X, ali te sa CCCC nisam video, jer sam ovih dana imao obaveza, ali pogledaću. Moram reći da mi sa Zadrom imamo dobre odnose, nemojte brinuti - objasnio je Ivanović za portal "Antena Zadar".

Inače, sami simboli ocila preuzeti su još iz vizantijske heraldike iz 13. veka, a autor krilatice "Samo sloga Srbina spasava" je Jovan Dragašević, koji smatra da simboli mogu da se tumače kao skraćenica četiri ćirilična slova "S".

(Telergaf.rs)

Video: Obradović: Imamo šansu da pobedimo u Madridu, a imali i smo i bolju statistiku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    7. maj 2023 | 17:39

    U cemu je problem? Samo Sloga Srbina Spasava. Sasvim prihvatljivo, sta je uvredljivo bilo kome ko kaze da sloga spasava? 🤔

  • Srbin

    7. maj 2023 | 19:36

    Ustasama ste trebali nacrtati one tri stvari sa najduzom u sredini

  • Bata

    7. maj 2023 | 20:15

    Da nisu možda trebali da nacrtaju šahovnicu u Čačku?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA