≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi MVP je i dalje živ: Filadelfija do 2:2 protiv Bostona, stotinke u produžetku presudile!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Embid je zaista preživeo ovo...

  • 1
Džoel Embid Foto: Tanjug/AP

Košarkaški Filadelfije preživelu neverovatan udar i sklonili se sa litice pobedom nad Bostonom 116:115 nakon produžetka, pa je sada 2:2 u polufinalnoj seriji plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.

Ovo je mogla da bude jako nesrećna partija za domaćina koji je u jednom momentu imao +16, a onda je morao da se vadi do produžetka, da bi Markus Smart zakasnio koju stotinku da izbaci trojku za pobedu Seltiksa.

Na kraju, ipak, Filadelfija izvlači još jednu pobedu i dolazi do egala pred odlazak u Masačusets.

Najzaslužniji za ovu pobedu nije Džoel Embid, novokrunisani MVP, već Džejms Harden koji je koketirao sa tripl-dablom i na kraju zabeležio 42 poena uz osam skokova i devet asistencija, dok je sam Embid ispratio sve to sa 34 poena, 13 uhvaćenih lopti i četiri dodavanja.

Kod Bostona, Džejson Tejtum je završio meč sa 28 poena i 18 skokova, dok je Džejlen Braun imao 23 poena.

Fila je imala i u drugoj i trećoj četvrtini po +16, ali nije uspela to da očuva zbog jedne rafalne paljbe Smarta koji je sve četiri trojke ubacio u poslednjoj deonici i tako doveo Seltikse do vođstva.

Klackalica je završena sa 107:107, a onda se ušlo u produžetak gde nije bila drugačija situacija.

Za sve vreme, Embid je sve što je sakupio, sakupio do kraja treće deonice, jer ga je veteran Al Horford totalno zaustavio.

Ipak, postigao je bitne poene u poslednja dva minuta produžetka, a na kraju jedan dug napad koji je Boston imao za pobedu okončan je šutem Smarta koji je pogodio, ali je izbačaj zakasnio nekoliko stotinki.

Seli se serija u Boston i sigurno da će biti još mnogo borbe do kraja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA