Vreme čitanja: oko 2 min.

I prošli put u plej-ofu je Jokić imao frku sa Sansima: Tad su njegova braća htela da biju Bukera

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pre 2 godine kada su Denver i Finiks takođe igrali u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije srpski košarkaš je imao incident sa Devinom Bukerom u koji su se umešala i njegova braća

  • 0

Nikola Jokić je ponovo u centru pažnje cele svetske javnosti posle četvrte utakmice polufinalne plej-ofa Zapadne konferencije. Ipak, tema nije samo njegov novi fantastičan meč i rekord karijere u plej-ofu, već se možda i više priča o incidentu sa vlasnikom Finiksa, Metom Išbijom, i još nekoliko navijača.

Trenutak koji se dogodio krajem poluvremena, kada vlasnik Sansa je uzeo loptu i nije hteo odmah da je preda srpskom košarkašu, koji je žurio kako bi pokrenuo kontranapad svoje ekipe. Došlo je do nagurivanja s njim i još nekoliko navijača koji su skočili, da bi Somborac u jednom trenutku laktom "odgurnuo" Išbiju.

Odmah je to postalo udarna vest u svim medijima i na društvenim mrežama, te je tako u senci ostalo Jokićeva 53 ubačena poena i 11 skokova, čime je postao jedini centar uz Vilta Čemberlena u istoriji sa učinkom od preko 50 poena u jednom plej-of meču.

Dok se trenutno diskutuje i polemiše o tome da li je Srbin trebalo da bude isključen, da li će biti kažnjen ili možda suspendovan za sledeći meč, mi smo hteli da vas podsetimo i na incident koji je takođe imao srpski košarkaš u plej-of meču protiv Finiksa pre 2 godine.

Očigledno, ima dosta tenzije i kod Nikole i kod igrača tima iz Arizone kad god im se ukrste putevi u NBA doigravanju.

Tako je bilo i 2021. godine, takođe u polufinalu Zapadne konferencije, ali na susretu koji je odigran u Denveru. Tada je Jokić imao klinč sa Devinom Bukerom posle faula koji je napravio nad Pejnom.

Srpski as je tada bio nervozan jer je njegov tim već gubio 3-0 u seriji, kao i u tom meču, pa je posle jednog promašanja napravio malo žešći faul nad igračem Finiksa da bi mu Buker odmah pritrčao i uneo se u lice da mu nešto "razjasni", a to je Jokić jedva dočekao i ubrzo se stvorila gužva.

Mnogi se sećaju i kako su Jokićeva rođena braća sa tribina to ispratila i skočila sa svojih sedišta te krenuli ka terenu da i oni nešto "pojasne" Amerikancu i potom ga pozivali da izađe posle meča napolje da se razračunaju uz salvu psovki na srpskom.

Jokić je tada isključen sa meča, ali ne zbog frke sa Bukerom, već zbog prejakog udaranja Pejna, dok je Buker dobio tehničku grešku kao izazivač incidenta.

(Telegraf.rs)

Video: Jokić asistirao saigraču za monstruozno posterizovanje Durenta: Durantula je ovo retko doživljavao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA