Vreme čitanja: oko 1 min.

Dante Eksum na širem spisku za Mundobasket: Tu su i bivši igrači Partizana i Zvezde, ali nema najveće zvezde

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored njega na spisku je i bivši igrač crno-belih, a trenutno član Finiksa - Džok Lendejl, kao i bivši košarkaš FMP-a i Crvene zvezde Duop Rit, koji sada igra za Al Rijadi iz Bejruta

  • 0
Dante Eksum, KK Partizan, KK Real Madrid, Evroliga Foto: 900/Cordon Press / Cordon Press / Profimedia

Selektor košarkaške reprezentacije Australije Brajan Gordžijan uvrstio jekošarkaša Partizana Dantea Eksuma na širi spisak od 18 igrača na koje će računati tokom priprema za Svetsko prvenstvo koje se održava od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Pored njega na spisku je i bivši igrač crno-belih, a trenutno član Finiksa - Džok Lendejl, kao i bivši košarkaš FMP-a i Crvene zvezde Duop Rit, koji sada igra za Al Rijadi iz Bejruta.

Gordžijan je na širi spisak uvrstio čak 10 igrača iz NBA lige, ali među njima nije verovatno najzvučnije ime i najveća zvezda Ben Simons.

ben simons Foto: Tanjug/Ap

Iz NBA to su Džoš Gidi, Pati Mils, Metju Delavedova, Džo Ingls, Matis Tajbul, Džoš Grin, Dajson Danijels, Ksavijer Kuks, Džek Vajt i Džok Lendejl. Osim NBA igrača, uz Eksuma i Rita, na spisku su još i Sem Froling, Kris Golding, Nik Kej, Ton Maker, Vil Mekdauel-Vajt, i Kijanu Pinder.

Četvrtoplasirana selekcija sa prethodnog Mundobasketa će na predstojećem Svetskom prvenstvu biti u grupi E sa domaćinom Japanom, Finskom i Nemačkom, a dalje idu samo dve prvoplasirane ekipe.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Eksplozija oduševljenja u Areni kad se Eksum pojavio na zagrevanju: Zaglušujuće ovacije za Dantea

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA