≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Jokić istorijskom partijom i moćnom 3. četvrtinom doveo Denver na korak od finala Zapada

Vreme čitanja: oko 3 min.

Novi tripl-dabl Srbina, Nagetsi sada imaju 3:2 u seriji

  • 7

Zahvaljujući maestralnoj partiji Nikole Jokića, pogotovo u trećoj četvrtini, košarkaši Denvera dobili su pet meč polufionalne serije Zapadne Konferencije NBA lige protiv Finiksa i nalaze se na korak od finala - 118:102!

Nagetsi su iskoristili prednost domaćeg terena i sada vode sa 3:2 u seriji, što procentualno znači da su 80 odsto prošli dalje. Naime, upravo je ovo procenat uspešnosti ekipa koje dobiju petu utakmicu da na kraju završe u finalu.

Jokić je još jednom ostvario tripl-dabl, ukupno 10. u karijeri kada je u pitanju plej-of, te je na taj način srušio Vilta Čemberlena i ušao u istoriju NBA lige. Duel je završio sa 29 poena, 13 skokova i 12 asistencija, uz napomenu da je poslednja četiri minuta presedeo na klupi.

Video: Nemogući prodor kroz odbranu Finiksa i ludi koš Jokića uz faul i dodatno slobodno bacanje

Razlog je bio taj što je Denver imao visokih 20 razlike viška, a ključni trenutak utakmice bila je treća četvrtina u kojoj je Jokić ubacio 15 poena i bio kreator Denverovog rezultatskog bežanja. Posle samo tri poena viška na poluvremenu, Nagetsi su na kraju treće četvrtine imali čak 17.

Upravo u finišu te treće deonice viđen je i sukob koji je počeo Kevin Durent, kada je odgurnuo jako Nkolu Jokića i umalo nije izazvao haos. I na taj način se oslikala sva nemoć Finiksa u ovoj petoj utakmici.

Video: Brutalna asistencija Jokića za još bolje zakucavanje Gordona: Denver potopio Finiks

Brus Braun je sa 25 poena bio sjajan kada je u pitanju Denver, a Džamal Marej je dodao 21. Majkl Porter je ubacio 19, dok su u redovima Finiksa Devin Buker sa 28 i Kevin Durent sa 26 bili najbolji. Ovaj drugi je dodao i 11 skokova.

Sjajno je Denver otvorio utakmicu i brzo su poveli sa 9:0, da bi u 9. minutu stigli i do dvocifrene prednosti (26:16). Briljirao je Majkl Porter Džunior koji je ubacio četiri trojke i deoniocu završio sa 14 poena.

Jokić je ubacio pet, uhvatio je i identičan broj skokova, dok je podelio četiri asistencije. Mada je Srbin promašio i neke zicere pre nego što se preselio na klupu.

Nagetsi su na startu druge deonice otišli na +14 (38:24), Jokić je tada bio van parketa, ali je vro brzo morao da se vrati s obzirom na to da se prednost Denvera topila. Nisu pomagali ni tajm-auti Majkla Melouna, Buker i Durent su smanjivali istu, da bi pred kraj prvog poluvremena Finiks poveo sa 48:47.

Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

U tom trenutku, veoma bitnom za Nagetse koji su se mučili u napadu, je Jokić pogodio svoju prvu prvu trojku za 50:48. Domaćin je na kraju druge četvrtine vodio sa 52:49, a Srbin je jurio ka novom tripl-dablu sa 10 poena, sedam skokova i šest asistencija.

Jokić je i treću četvrtinu otvorio poenima, Marej je nedugo zatim ponovo vratio dvocifrenu prednost Denveru (59:49) pre nego što je Jokić prekinuo novi nalet Sansa i seriju 4:0. Najpre je pogodio uz dodatni faul koji nije iskoristio, ali jeste polaganje u koš u sledećem napadu za 63:53.

Nije tu stao - jer je vrlo brzo izazvao delirijum trojkom za +13 koja je "začinjena" novom iz kuhinje Džamala Mareja za najvećih +16 u tom trenutku za domaćina (69:53).

Denver je sredinom treće deonice otišao na neverovatnih +20 (77:57), a sve zahvaljujući Jokiču koji je u tom trenutku imao 25 poena. Iskoristili su Nagetsi, doduše, i činejicu da je Durent bio na klupi, dok je odbrana na Bukeru bila sjajna. Nekoliko puta su ga udvajali, a ovaj se upisao u strelce u trećem kvartalu tek na pola minuta do kraja - sa linije penala.

Jokić je svoj 10. skok za dabl-dabl učinak zabeležio u 34. minutu, malo pre nego što su Sansi pogodili trojku i naterali Melouna da traži tajm-aut (83:66). Srbin je do kraja uspeo da zabeleži i svoju devetu asistenciju pre nego što je bio učesnik sukoba koji umalo nije prerastao u tuču.

Njega je na pola minuta do kraja jako odgurnuo Kevin Durent koji je dobio tehičku grešku, a posle frke koja je nastala moralo je da reaguje i obezbeđenje.

Poslednja deonica je bila samo protokolarna, jer je Denver držao tu prednost oko 20 poena viška. Brus Braun je nastavio sjajno da igra, Jokić je upisao tripl-dabl, dok je i kompletna klupa Nagetsa dobila priliku do kraja.

Jokić je istorijskom partijom i brutalnom 3. četvrtinom doveo Denver na korak od finala Zapada. Naredni meč ova dva tima je u noći između četvrtka i petka.

(Telegraf.rs)

Video: Otimačina oko lopte sa vlasnikom Finiksa, i lakat u telo, Jokić ipak kažnjen: Ovo je odluka sudija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA