≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Embid vodio Filadelfiju do novog brejka i meč lopte protiv Bostona

Vreme čitanja: oko 1 min.

Seventisiksersi naredni meč, za plasman u finale, igraju pred svojim navijačima

  • 0
Filadelfija Seventisiksersi Foto: AP/Tanjug

Ako je Džejms Harden bio junak Filadelfije u 4. utakmici polufinalne serije Istoka protiv Bosotna, onda je to definitivno Džoel Embid sada u petoj!

Seventisiksersi su u noći između utorka i srede napravili još jedan brejk i rezultatom 115:103 su poveli sa 3:2 u seriji, te u narednom meču pred svojim navijačima imaju priliku da obezbede plasman u finale.

MVP NBA Lige je odigrao sjajnu utakmicu i ubacio je 33 poena, iz sedam skokova, te je sjajno bio i unutra i spolja i sa linije za slobodna bacanja.

Ubacio je čak 11 poena u prvoj deonici u kojoj je Filadelfija imala vođstvo od 33:26, da bi u drugoj napravili ranu seriju od 7:0 koju su Seltiki prekinuli tako što su smanjili na 40:26.

Tada se malo probudio i Tejtum kada je u pitanju Boston. Ubacio je 11 od poslednjih 12 poena Seltiksa, dok je Embid poluvreme završio sa 21 poenom (58:49).

Gosti su u trećoj četvrtini, na pola minuta do kraja iste, otišli na 88:69. Smanjio je Boston na 92:81, da bi posle treće trojke Embida Filadelfija otišla na 17 poena razlike. To je praktičnoo i bio kraj domaćeg tima koji više nijednom nije spustio na jednocifren zaostatak.

Pored Embida, Tajris Maksi je bio sjajan sa 30 poena i sedam skokova, dok je Harden meč završio sa 17 poena, 10 asistencija i osam skokova.Tobajas Haris je imao 16 poena i 11 skokova.

Kada je u pitanju Boston, Džejson Tejtum je ubacio 36 poena i dodao 10 skokova. Džejlin Braun je imao 24, a Markus Smart 14. Ujedno, samo su njih trojica bili dvocifreni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA