Vreme čitanja: oko 2 min.

NBA šampion preživeo Lejkerse, Dejvis u kolicima napustio dvoranu

Vreme čitanja: oko 2 min.

I Njujork Niksi ostali u seriji protiv Majamija

  • 0
Golden Stejt

Foto: AP/Tanjug

Košarkaši Golden Stejta, aktuelni šampioni NBA lige, uspeli su da prežive u polufinalnoj seriji Zapadne Konferencije i trijumfom rezultatom 121:106 smanjili su na 3:2 protiv Los Anđeles Lejkersa!

Ono što bi možda moglo da im ide na ruku za tu šestu utakmicu jeste potencijalna povreda Entonija Dejvisa koji nije mogao da završi utakmicu.

Naime, njega je sredinom poslednje deonice Kevon Luni nehotice udario laktom u glavu. sa rukama na glavi, uz očigledan bol i omamljenost, Dejvis je odmah otišao u svlačionicu - dok su mediji potom napisali da je u kolicima otišao na dodatne pretrage.

 

Ratnici su već sredinom prve deonice imali 11 poena viška (21:10), da bi sa 70:59 vodili na kraju prvog poluvremena. Tu je i bio kraj Lejkersa koji su se u drugom delu igre samo jednom približili na jednocifren zaostatak.

Bilo je to pri rezultatu 104:95, malo posle Dejvisovog izlaska sa terena. Međutim, bez njega u igri Lejkersi nisu praktično imali šta da traže. Na kraju, meč je završio sa 23 poena i devet skokova.

Efikasniji od njega bio je samo Lebron Džejms koji je ubacio 25 poena i uhvatio devet skokova. Rivs i Rasel su dodali po 15, Šruder je sa klupe dodao 14.

Kada je u pitanju Golden Stejt, Stefon Kari je imao 27 poena i osam asistencija. Endrju Vigins je imao 25 i sedma skokova, dok je Drejmond Grin ostvario dabl-dabl učinak od 20 poena i 10 skokova.

Kao i Golden Stejt, tako su i Njujork Niksi preživeli peti meč protiv Majamija i pobedili su rezultatom 112:103 - za smanjenje na 3:2 u seriji.

Džejlin Brunson, Er Džej Beret i Džulios Randl su dominirali i zajedno su ubacili 88 poena. Prvi je imao 38 poena i devet skokova, Beret je dodao 26, dok je ovaj treći imao 24.

Batler je sa 19 poena i osam asistencija bio najbolji u Majamiju, Adebajo je meč završio sa 18 poena i osam skokova, dok je Dankan Robinson ubacio 17.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA