≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jokića nema u prvoj petorci NBA lige, da li je vreme za promenu pravila?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Logično, imao je najviše glasova u drugoj petorci

  • 11
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Da li biranje prve petorke u NBA ligi, barem na ovakav način, uopšte ima smisla, pitanje je koje se logično nameće kada vidimo da u njoj nije bilo mesta za Nikolu Jokića?!

Da, dobro ste pročitali! Srpski košarkaš. koji ove sezone dominira i ruši rekorde, ujedno vodi Denver ka finalu Zapada, našao se tek u drugoj petorci sezone. Imao je najviše glasova tamo, ukupno 384, i našao se u društvu Donovana Mičela, Stefona Karija, Džimija Batlera i Džejlena Brauna.

Međutim, svima je jasno da je njegovo društvo tamo u prvoj petorci, gde su se našli MVP Džoel Embid, Janis Adetokunbo, Džejson Tejtum, Šaj Gildžus Aleksender i Luka Dončić.

Ipak, NBA pravila su jasna i kažu da se, kada je u pitanju biranje petorke, računaju dva beka, dva krila i jedan centar. A ta centarska pozicija prosto je morala da bude "zauzeta" zbog Embida.

Jokić je za prvu petorku dobio 32 glas,a za drugu 68, dok za treću, logično, nije nijedan. A tamo su s  našli Domantas Sabonis, Deandre Foks, Damijan Lilard, Džulijus Rendl i Lebron Džejms.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đ

    11. maj 2023 | 08:19

    Bole njega...

  • Novak

    11. maj 2023 | 09:14

    Jokića pratim i ujutru u 2 i 4h nije mi teško. Igra super. Ali nemojte više da se bavimo sa tim ko treba i dali treba da menja pravila da bi smo zadovoljili našu dušu. Mrze nas što smo Srbi a ko to? Zar nije dobio titulu najboljeg igrača 2puta. Ako bog da uzeće i prsten. Pustite zavere i mržnje uživajmo u igri i sportu.

  • Hihar

    11. maj 2023 | 08:05

    JOKIC JE NAJBOLJI.....ALI USOEH SE TESKO PRASTA STRANCU A POGOTOVO SRBINU........IDEMOOOOO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA