Vreme čitanja: oko 1 min.

Jokić saznao rivala u finalu Zapadne konferencije: Lebron i družina pregazili Voriorse i stali Nikoli na crtu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Biće to jedna fenomenalna serija

  • 0
Los Anđeles Lejkers Foto: Tanjug / AP

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa drugi su finalisti Zapadne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas savladali Golden Stejt Voriorse na svom terenu i tako došli do četvrtog trijumfa u seriji koji ih šalje na noge našem Nikoli Jokiću i Denver Nagetsima, koji su još ranije izbacili Finiks - 122:101.

Gotovo da nije bilo nikakve dileme oko ishoda ove utakmice, pošto su Lejkersi od samog starta nametnuli ritam koji njima odgovara, a o tome svedoči činjenica da su dobili i svaku pojedinačnu četvrtinu.

Već na poluvremenu su imali tačno deset poena razlike, a u nastavku su tu prednost duplirali zahvaljujući pre svega odličnim procentima iz igre.

Time su, dakle, obezbedili plasman u novo finale Zapadne konferencije u kojem će se sastati sa Denver Nagetsima i najboljim srpskim košarkašem Nikolom Jokićem. Biće to repriza plej-of serije koju smo gledali u onoj kovid-sezoni 2019/20.

Tada su Lejkersi slavili sa 4:1 u seriji, ali su uslovi bili drastično drugačiji. Nije bilo publike na tribinama, a na sve to, košarkaši su morali da prolaze kroz razne protokole i treba istaći da su Lejkersi ušli u razigravanje sa prvog mesta. Sada su Nagetsi prvi nosioci, a Jezeraši su sedmi.

Tradicionalno, Lejkerse je do pobede vukao Lebron Džejms koji je ubacio 30 poena uz po devet skokova i asistencija, a pomagao mu je Ostin Rivs koji je imao fantastičnu partiju za svoje standarde i završio na 23 poena uz pet uhvaćenih i šest podeljenih lopti. Impresivan dabl-dabl zabeležio je Entoni Dejvis sa 17 poena i 20 skokova.

Kada je reč o drugoj strani, samo je Stef Kari bio na visini zadatka večeras, mada ni njega nije služio šut za tri poena. Ubacio je 32 poena, a uhvatio šest skokova i podelio pet asistencija uz 4/14 sa distance.

(Telegraf.rs)

Video: Gordonu gde god da bacite loptu, to je alej-up: A Nikola Jokić to zna najbolje da radi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA