≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

I Jović i dalje sanja o NBA prstenu: Majami prošao kroz plej-in, a sada je u finalu Istočne konferencije!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hit nastavlja da pravi čuda, pošto su eliminisali i Njujork Nikse

  • 3
Nikola Jović Printskrin: Youtube/House of Highlights

Srbija će ove godine imati dva predstavnika u finalima Konferencija u NBA ligi, pošto se pored Nikole Jokića koji je sa Denverom još ranije obezbedio svoje mesto na Zapadu sada "smestio" i Nikola Jović koji je sa Majamijem otišao do kraja na Istoku, izbacivši Njujork Nikse - 96:92. 

Uspeh Majamija je još impresivniji ako znamo da su se mesta u plej-ofu domogli kroz plej-in, gde su prvobitno bili poraženi od Atlanta Hoksa i Bogdana Bogdanovića, a onda tek preko Čikago Bulsa došli do statusa osmog nosioca.

Potom su šokirali Milvoki Bakse i Janisa Adetokumba, a sada su posle šest utakmica izbacili i Njujork Nikse, pošto su ih večeras potpuno "zaključali" sjajnom odbranom i ograničili ih na svega 92 postignuta poena.

Niksi su imali ogromne probleme sa realizacijom i niko osim Džejlena Bransona nije mogao ni da priđe Majamiju. On sam je postigao skoro polovinu poena svoje ekipe, pošto je meč završio sa 41 poenom na svom kontu uz četiri skoka i tri asistencije. Sledeći najefikasniji je bio tek Džulijus Rendl sa 15 poena uz 11 skokova.

Sa druge strane, Majami je lepo rasporedio učinke, pa je Džimi Batler došao do 24 poena uz osam skokova, Bem Adebajo je ubacio 23 poena uz devet uhvaćenih lopti, dok je Maks Štrus imao 14 poena na svom kontu.

Meč je bio prilično dramatičan kroz čitav svoj tok, pošto nijedna ekipa nije uspevala da postigne neku veću razliku na meču. Hart je na minut do kraja približio Nikse na samo koš razlike, ali je nakon toga Majami uspeo da preko Batlera i Štrusa stavi tačku na ovu utakmicu.

Naš Nikola Jović se nije našao na parketu, ali i dalje sanja šampionski prsten. Sada čeka rivala u finalu Istoka, i to će biti ili Boston Seltiksi ili Filadelfija Seventisiksersi, gde će biti odigrana jedina sedma utakmica od četiri polufinalne serije.

(Telegraf.rs)

Video: Jokić se baš poigravao s odbranom Sansa: Delovalo je da ne zna šta će, a onda bez panike lagani koš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA