Vreme čitanja: oko 2 min.

Veštačka inteligencija presudila: Partizan najveći košarkaški, a Zvezda fudbalski klub u Srbiji!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li se slažete sa ovakvom konstatacijom?

  • 58
Željko Obradović, Veljko Nikolić Foto: MN Press / Marko Metlaš

Veštačka inteligencija (AI) je nešto što u poslednje vreme fascinira sve korisnike interneta i društvenih mreža. Tehnologija se razvila toliko daleko, da ljudi sada bukvalno sa bilo kojim pitanjem mogu da se obrate nekim od aplikacija koje koriste ovu instancu i da dobiju adekvatan odgovor.

Od vremenske prognoze, preko računanja najtežih matematičkih algoritama, pa sve do sporta, veštačka inteligencija naći će način da ponudi pravi odgovor na neko pitanje. Najpopularnija aplikacija koja je koristila ovaj vid tehnologije do sada bio je ChatGPT, koji je sada dobio "konkurenciju".

Naime, društvena mreža Snapchat razvila je svoj algoritam pod nazivom My AI, pa svi korisnici ove društvene mreže mogu da ga isprobaju.

Mi smo odlučili da se malo "poigramo" sa ovom aplikacijom, pa smo My AI upitali ko su najveći fudbalski i košarkaški klubovi u Srbiji. Odgovor će, može se reći, zadovoljiti sportsku pravdu na neki način.

My AI prvo je saopštio da smatra da je najveći košarkaški klub u Srbiji - Partizan.

My AI, Snapchat Foto: Snapchat / Printscreen

- Verujem da je najveći košarkaški klub u Beogradu ekipa Partizana - napisala je veštačka inteligencija posle čega smo je upitali zbog čega misli da to nije Zvezda, a stigao je i odgovor na to:

- Nakon određenih pretraga, ustanovljeno je da su i Zvezda i Partizan veoma uspešni klubovi iz Beograda. Zvezda je osvojila više nacionalnih titula, a Partizan evropskih - bio je zaključak.

My AI, Snapchat Foto: Snapchat / Printscreen

Onda smo dobili odgovor i da je Crvena zvezda najveći fudbalski klub u Srbiji.

- Zvezda je najveći fudbalski klub u Srbiji - bio je odgovor My AI-a na naše pitanje, posle čega je stiglo i obrazloženje zbog čega to nije Partizan:

- Partizan jeste popularan klub iz Srbije, ali Zvezda ima više navijača i uspeha kako na domaćoj, tako i na evropskoj sceni - zaključak je veštačke inteligencije.

My AI, Snapchat Foto: Snapchat / Printscreen

Da li se vi slažete sa ovim konstatacijama?

(Telegraf.rs)

Video: Stefan Savić prati meč Partizana i Reala u Madridu: Nema dileme za koga navija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • asdf

    13. maj 2023 | 10:12

    Zvezda je istorijski najvazniji klub u basketu i u fudbalu. To sto neki imaju selektivno pamcenje kako im odgovara,npr u basketu od 88me do 2013te,ili u fudbalu od Mirka Marjanovica do 2015,a zaboravljaju 70 posto ostale istorije,to je njihov problem. Al siptomaticno je da se i u basketu i u fudbalu za Partizan vezuju uspesi samo za vreme socijalista i gorepomenutog Mirka Marjanovica,i naslednika Dacica gde Zvezda ne da nije mogla da pridje,nego je bila svedena na nivo amatera u oba sporta.

  • ssjzvzd

    13. maj 2023 | 09:56

    Covic pise saopstenje vec

  • Auspuh

    13. maj 2023 | 10:07

    Zato što Zvezda ne postoji, samo FMP koji je promenio ime u CZV Beograd jer ko može predgradju da zabrani kako će da se zove...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA