Vreme čitanja: oko 2 min.

Džikić bez dlake na jeziku: "Odbijam da se moj rad ocenjuje na osnovu poslednjih rezultata"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Održana konferencije za medije pred sutrašnje finale FIBA Lige šampiona

  • 0
Aleksandar Džikić Foto: MN Press

Košarkaši Hapoela iz Jerusalima i Telekom Bona sinoć su se plasirali u finale završnog turnira FIBA Lige šampiona. Izraelci, predvođeni srpskim strategom Aleksandrom Džikićem posle velike borbe porazili su aktuelne šampione Tenerife 69:68, dok je trenutno prvoplasirani tim u Nemačkoj šokirao domaćina Unikahu - 69:67.

Konferencija za medije pred dvoboj koji je na programu sutra od 20 časova održana je danas u Malagi. Aleksandar Džikić je imao vrlo zanimljive odgovore na pitanja novinara.

Najpre je pričao o kvalitetu rivala uz dosta reči hvale.

- Bon nastavlja da iznenađuje od oktobra, pa je možda vreme da ih shvatimo ozbiljno - u sarkastičnom tonu Džikić je započeo svoje izlaganje pa nastavio:

- Pred nama je teška bitka i ništa drugo ne očekujemo. Mi nismo favoriti, uopšte. Rezultati tokom sezone govore mnogo o mom kolegi. Ono što zaista cenim je način na koji je izabrao tim i vrstu košarke koju igraju. Smešno je reći da je Bon sada ozbiljan tim, bili su cele godine. Govorim to cele sezone -

- Odbijam da budem suđen i procenjivan na osnovu mog poslednjeg nastupa, iako znam da je svet danas takvo mesto - poentirao je Džikić.

Nekadašnji trener Partizana potom je govorio o svom timu, ali isto tako je istakao da on nije deo projekta.

- Ceo proces je pomerao ove momke iz njihove zone komfora. Toliko smo ih forsirali da su neki promenili način svoje igre. Neki od njih su prihvatili svoje uloge. Veoma su agresivni, napadaju reket i veoma su pokretan tim - prokomentarisao je Džikić i dodao:

- Jednogodišnji ugovor je sezona, a ne projekat. Jednogodišnje saradnje ubijaju košarku. Projekat je Tenerife - birate igrače i trenera i podržavate ih. U lošim vremenima podržavate i branite tu svoju odluku. Ne osećam da sam ja deo projekta - zaključio je Džikić.

Pored finala, sutra se igra i meč za treće mesto, a sastaju se Tenerife i Unikaha.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA