≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Zvezda razmontirala Budućnost u polufinalu ABA lige: Crveno-beli poslali Podgoričane kući sa 38 razlike!

Vreme čitanja: oko 6 min.

Neverovatno prelak meč je imala Crvena zvezda

  • 55

Košarkaši Crvene zvezde nisu mogli bolje da započnu polufinalnu seriju ABA lige, pošto su slavili protiv Budućnosti na svom terenu sa 93:55, čime su upisali jednu od najubedljivijih pobeda u čitavoj sezoni. Toliko su bili nadmoćni da ekipa iz Podgorice nije imala ni šansu da ugrozi domaćina.

Kakva Zvezda, moćna Zvezda. Ovo bi bio najidealniji opis ove utakmice, koja je od početka išla u samo jednom pravcu. Krenuli su crveno-beli meč na savršen način, uspevala je u početku Budućnost da ih prati, ali je to bilo kratkog veka.

Očigledno su se obistinile reči Duška Ivanovića, koji je posle završetka Evrolige istakao da će imati vremena da pripremi ekipu za ABA ligu, što su crveno-beli i pokazali. Najudarnija je bila druga deonica, kada se Zvezda raspucala.

U tim minutima, jednostavno sve je ušlo u koš, svaki pokušaj, svaki šut za tri, sve je išlo. Kampaco se razigrao, razleteo se po terenu, bio je i u napadu i u odbrani, jednostavno, Budućnost nije imala leka za ovu "Argentinsku bolest".

Pogađao je Kampaco, delio asistencije, krao lopte... Šta je želeo, to je i radio. Pratili su ga Ben Bentil i Luka Vildoza, dok se Nedović stavio u malo drugačiju ulogu i počeo je da asistira više nego obično. Savršen spoj.

Posle druge deonice, Zvezda je imala velikih +18, već tada je rešena utakmica, dok je potom u trećoj deonici zabriljirala i odbrana Zvezde, pošto je svela Budućnost na samo 10 poena u tih 10 minuta. Prednost je narasla do 30 poena, što je samo značilo da je Budućnost samo digla ruke od ove utakmice.

Najefikasniji na utakmici je bio Filip Petrušev sa 17 poena, Bentil je dodao 13, dok su po 11 imali Kampaco i Mitrović. Jedinsa svetla tačka u ekipi Budućnosti bio je Erik Grin sa 13 poena.

Crvena zvezda - Budućnost 93:55 (30:16, 21:17, 22:10, 20:12)

TOK MEČA:

00:00 (93:55) KRAJ MEČA! Petrušev je zalepio na tablu Lekomta, a Grin je potom postigao trojku. Evo i nove trojke Erika Grina.

05:37 (79:45) - Nema Budućnost više ideje za Zvezdu, digli su belu zastavicu.

08:48 (76:45) - Promašena trojka Ivanovića na startu poslednje deonice u Zvezdi. Kakav koš Ilića, slučajno ili ne, lep koš. Pogađa Luka Vildoza trojka, njegova druga na meču. Bentil mu je asistirao.

IV Četvrtina

00:00 (73:43) - Imaće Bentil dva bacanja, ima priliku da dođe do +30. Kako igra Zvezda, namučili su Bel-Hejnsa, Bentil je postigao dva bacanja, a potom je i zakucao. Rejnold je potom promašio čitav obruč na šutu za tri.

01:55 (69:41) - Hasan Martin je došao do poena, a potom je stigla Budućnost i do novog promašaja. Promašio je i Nedović, ali je potom Jagodić - Kuridža bio taj koji je došao do poena sa poludistance. Promašila je Zvezda novi napad, a to koristi i Drobnjak sad. Ostao je sam Ben Bentil i pogodio je novu trojku.

04:30 (64:37) - Odlična odbrana Martina, a to koriste Kampaco i Petrušev koji poentiraju iz kontre. Nov očajan napad za Budućnost. Zakucava Hasan Martin sada, Nedović mu je prelepo ostavio loptu, Budućnost se raspada.

05:44 (60:35) - Ohohoo, kako je Mitrović podigao Kabu, izbacio je Francuza i lagao poentirao. Atić je potom ostao sam i promašio, Kampaco je zatim pronašao Lazića u ćošku, ali kapiten Zvezde promašuje otvorenu trojku, dok Mitrović to koriguje ispod koša.

KK Crvena Zvezda- KK Budućnost Foto: MN Press

07:27 (56:35) - Maši Mitrović, ali Kampaco krade loptu, krenuo je u napad, ali je zaustavljen faulom. Ogromna zbrka sada, nekoliko je igrača palo na teren, a na kraju je faul dobio Mitrović. Proleteo je Nedović sada, položio je loptu pored Kabe. Jedini je košarkša koji je postigao poene u trećoj deonici za sada.

08:48 (54:33) - Atić promašajem otvara četvrtinu, potom je usledio faul Alfe Kabe, a sada Nedović pogađa neverovatan šut. Pitanje je samo, da li je na vreme izbacio loptu. Jeste, trojka je!

III četvrtina

00:00 (51:33) - Opet Kampaco, opet trojka! Kaba sada lepo postiže poene preko Kuzmića. Kakva sekvenca Kampaca, kakvi momenti, Dobrić je promašio trojku, ali se desilo sve i svašta, da bi na kraju Petruševu isteklo vreme za napad. Kažnjava O'Brajen sada odbranu Zvezde, pogađa trojku, potom Kampaco krade loptu, ali ne koriste ni ovaj napad.

02:52 (48:28) - Pogađa trojku i Fakundo Kampaco! Promašio je potom Argentinac trojku, a evo i lepe akcije Budućnosti, Alfa Kaba je pogodio pod košem. Hasan Martin je sada uspeo da nadmudri Kabu.

05:11 (43:26) - Evo i promašaja Zvezde, Nedović je promašio trojku, a to koristi Grin. Kakav pas Vildoze za Nedovića, auu, pronašao ga je kad niko nije. Odličan Vildoza potom i u odbrani, ali Nedović ne koristi novi napad svoje ekipe.

KK Crvena Zvezda- KK Budućnost Foto: MN Press

06:40 (41:20) - Luuuuka Vildozaaaaa! Pogađa trojku i Argentinac, kakva igra Zvezde!

07:30 (38:20) - Kako su završili prvu četvrtinu, tako su nastavili drugu. Bentil je otvorio trojkom, a potom je usledilo i odlično zakucavanje Luke Mitrovića, uz dodatak Stefana Markovića, koji je iz ćoška pogodio trojku.

II Četvrtina

00:00 (30:16) - Kakva igra Zvezde, crveno-beli se igraju s ekipom Budućnosti.

02:03 (24:14) - Razigrala se Crvena zvezda, imaju +13, Filip Petrušev je uspeo da postigne čak 10 poena za manje od četvrtine, ali je usledio i odgovor Atića koji je postigao trojku.

05:23 (15:9- Trojka Branka Lazića! Ukrao je Kampaco loptu, išla je kontra, ali je Zvezda prokockala taj napad.

KK Crvena Zvezda- Budućnost Foto: MN Press

05:37 (12:9) - Dosudio je sudija bacanja za Grina, a odlični šuter iz Budućnosti je uspeo da pogodi oba. Ostao je Dobrić sam na trojci, ali nije uspeo da pogodi. Atić je potom na drugoj strani pogodio polaganje. Kakav pas Kampaca, koristi to Petrušev i dolazi do tri poena!

07:34 (8:5) - Stiže Budućnost do novih poena preko O'Brajena, dok potom Kampaco probija odbranu i poentira pored svih. Odlično igra odbranu Zvezda, tera Tre Bel Hejnsa na drugu izgubljenu loptu. Želeo je Kampaco da postigne trojku, ali iz preteške pozicije. Nije bio precizan, to odmah koristi Atić koji postiže poene, ali na drugoj strani pogađa i Dobrić.

08:51 (4:1) - Zvezda odlično počinje meč protiv Budućnosti i već vodi sa 4:0 na početku susreta. Poentirali su Petrušev i Kuzmić, dok je na drugoj strani sa bacanja precizan bio Alfa Kaba, ali je pogodio samo jedno od dva.

KOMENTAR PRE MEČA:

Košarkaši Crvene zvezde i Budućnosti odigraće prvi meč polufinalne serije ABA lige, domaćin će biti Pionir, a već idući će biti odigran u Morači. S obzirom na to da se serija igra na dve dobijene utakmice, eventualna treća će ponovo biti odigrana u Beogradu.

Obe ekipe su veoma lako došle do pobeda u četvrtfinalnim duelima. Zvezda je sa 2:0 bila bolja od Zadra, a Budućnost nije imala muke protiv Mege, te su opravdali očekivanja i doneli Jadranu jedan veliki derbi u polufinalu.

Zvezda je ove sezone već dva puta slavila protiv Budućnosti, pa i samim tim imaju "vetar u leđima", međutim, treba pomenuti i to da je tim iz Podgorice zaigrao dosta bolje otkako im je na klupu stigao Petar Mijović. Umalo su slavili protiv Partizana, a vezali su tri pobede u svim takmičenjima.

Međutim, Crvena zvezda je takođe u odličnoj seriji, već 13 utakmcia ne znaju za poraz niti u Evrolige (koju su davno završili), niti u ABA ligi, a sada će imati priliku da nastave svoju seriju.

(Telegraf.rs)

Video: Trener Budućnosti na engleskom urlao na igrače: You play like pu..y

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • supergnu

    14. maj 2023 | 20:19

    Brate, iskreno sada. I ako ode kampaco, stvarno je bilo veliko zadovoljatvo gledati takvog igraca u nasim takmicenjima. Toliko je superioran u odnosu na ostale da je to nestvarno. Svaka mu cast kako igra brate i sta mu je u glavi. Deco, gledajte i ucite se...🍻🍻🍻❤️🤍❤️🤍❤️

  • Marko

    14. maj 2023 | 20:12

    Sa merakom u Podgorici cu da gledam najveci srpski klub Crvenu Zvezdu Lijepo je biti zvezdas ..

  • Geras

    14. maj 2023 | 21:31

    Hahha ovi Partizanovci su komedija... Koliko njih prati najbolji tim u državi da je strasno.... Pa dečaci ostadošte bez ijednog trofeja... A ta priča oko Kampaca samo možete da sanjate... Zamislite gde bi zvezda bila u Evroligi da vas Bodiroga nije zabranio da igra... Vi ste smešan klub.. Molicete da igrate srpsku ligu da bar tu uzmete srebrnu medalju... A da ne daju se

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA