Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznate kvote za šampiona NBA lige: Svetske kladionice i dalje ne veruju u Jokića i Denver!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Boston Seltiksi se kotiraju kao glavni favoriti za šampionski prsten

  • 2
Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Ulazimo u samu završnicu NBA lige! Preostalo je da se odigraju finale Zapadne i Istočne konferencije nakon čega ćemo saznati koja dva tima će se u završnom obračunu boriti za šampionski prsten.

Par na Zapadu čine Los Anđeles Lejkersi i Denver Nagetsi, dok se na Istoku bore Boston Seltiksi i Majami Hit. Potencijalno, to znači da bismo mogli da gledamo i srpski dvoboj u finalu, ako Nikola Jokić i Nikola Jović sa svojim ekipama prođu dalje.

A šta kažu svetske kladionice?

Naime, Denver i dalje nije glavni favorit za šampionski prsten, već je to ekipa Boston Seltiksa. Većina svetskih kladionica timu iz Masačusetsa daje kvotu između 2,00 i 2,10 da će doći do titule najboljih u NBA ligi. U procentima, to znači da imaju 45,8% šanse da pobede.

Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Potom sledi Nikola Jokić sa ekipom iz Kolorada. Kvota na Nagetse iznosi oko 3,25, a to znači da je verovatnoća da Denver dođe do prstena 27,8%.

Relativno blizu su i Los Anđeles Lejkersi koji su treći favoriti sa kvotom 4,00, odnosno oko 21% šanse za konačnu pobedu, dok je Majami najveći autsajder i ukoliko oni dođu do prstena zaokružićete kvotu od 15. Verovatnoća da Hit osvoji NBA ligu je svega 5,4%.

Videćemo da li će Nikola Jokić sa Denverom uspeti da "pobedi" i kvote i tako dođe do najvećeg uspeha u svojoj dosadašnjoj karijeri.

(Telegraf.rs)

Video: Slavlje Jokića i Džordana: Nastavili tradiciju sprskih poljubaca, a Nikola i još jedan tripl-dabl

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IvanTs

    15. maj 2023 | 17:22

    Ne veruju u Mareja, on je kljucan sa titulu, Jokic odradjuje svoje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA