≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Senzacija u Pioniru! Partizan poražen, SC Derbi poveo na startu plej-ofa ABA lige posle totalne drame

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neizvestan meč u Pioniru viđen je od početka do kraja

Košarkaši Partizana poraženi su od Studentskog centra 84:83 u prvom meču četvrtfinala plej-ofa regionalne ABA lige odigranom u hali "Aleksandar Nikolić".

Posle Top 8 faze Evrolige, u kojoj su, uz dosta pehova, poraženi od Real Madrida rezultatom 3:2, crno-beli su se vratili takmičenju u ABA ligi. Po svemu sudeći, partizan nije zaboravio seriju sa Špancima, pošto je tokom celog meča sa SC Derbijem, viđena poprilično slaba partija većine košarkaša. Koliko su crno-beli bili inferiorni u ovom meču vidi se i po tome što su gosti vodili tokom većeg dela utakmice.

Od starta meča, gosti su nametnuli svoj ritam i došli do početnog vođstva od 4:0. Sa druge strane, Partizan je delovao nezainteresovano i, po svemu sudeći, demotivisano. Igra crno-belih tokom prvog poluvremena, a posebno tokom prve deonice, svodeila se na pokušaje za tri poena. Tako, SC Derbi je uvećavao vođstvo, a crno-beli su držali egal dok je Madara, kao i Ledeja, služio šut za tri poena.

prednost crno-belih brzo je bila dvocifrena. Trener Željko Obradović nastojao je tajm-autima da prodrma svoje košarkaše, ali u tome nije uspeo do sredine druge deonice kada SC Derbi ima prednost od 32:19. Ipak, u samo nekoliko minuta, do kraja poluvremena, nadoknađeno je sve "izgubljeno". Ukradene lopte Pantera, a onda i poeni Madara i zakucavanja Lesora uticale su da s emeč uvede u egal. Ispostavilo se da je loš početak, skupo koštao domaće košarkaše, pa je SC Derbi na poluvremenu otišao uz minimalnu prednost od 47:46.

U nastavku meča, pponovo je SC Derbi, posle perioda loše igre, uspeo da uspostavi kontrolu nad utakmicom i mini serijom od 5:0 vrati prednost. Sa druge strane, crno-beli su se mučili i imali mnogo problema u realizaciji, ali su kako-tako, uspevali da održe ritam i isprate ritam rivala za 68:67 za goste.

Do kraja, razigrao se Dante Eksum. Upravo je Australijanac uspeo da iskoristi sve greške košarkaša SC Derbija i sa 7 vezanih poena donese Partizanu prednost od 74:68 u 34. minutu. Ipak, za novu dramu pobrinuo se Mekgi koji na 3 minuta do kraja, sa bacanja vraća neizvesnost u ovaj meč, pošto je zaostatak bio samo -2, 79:77.

Video: Fenomenalno zakucavanje igrača Studentskog centra protiv Partizana

Tako, posle prednosti od 83:79, Drežnjak je fauliran na šutu za tri poena. Potom, pogađa dva od tri poena. Na samom kraju, Kevin Panter promašio je šut sa poludistance, a Ivišić zakucava i stavlja tačku na ovaj meč.

Da podsetimo, drugi meč na programu je 18. maja u Podgorici, a termin eventualne majstorice biće naknadno objavljen.

(Telegraf.rs)

Video: Grobari skandiranjem pozdravili Bogdana Bogdanovića, pominjali su i Crvenu zvezdu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahahhaha

    15. maj 2023 | 20:59

    Odraše ih klinci kao Musa jarca a rumenoglu menja boje kao semafor... Lesmrad na kraju opet provocira.

  • Skorpion

    15. maj 2023 | 21:08

    Polako, sacekajmo da se oglasi drukara Savic, mozda neko od studenata nema overen index.........

  • Dr

    15. maj 2023 | 20:57

    I kao što rekoše pametni ljudi, počinje totalni raspad malog partizana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA