≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lejkersi spremaju prljavu taktiku za Jokića: Trener ekipe čak i ne krije to pred novinarima!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lejkersi spremaju prljavu taktiku za Nikolu Jokića

  • 1
Darvin Hem Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jokić će u noći između utorka i srede odigrati prvi meč finalne serije zapadne konferencije protiv Los Anđeles Lejkersa, a Denver važi za velikog favorita u ovom duelu, posebno zbog igara srpskog centra, koji nestvarno dominira čitave sezone, a naročito u plej-ofu, gde prosečno beleži tripl-dabl sa preko 30 poena po meču.

Ipak, Lejkerse nikada ne smete da otpisujete, a ovaj tim se posle trejdova preporodio, što se videlo i kroz polufinale kada su izbacili Golden Stejt, a prethodno i Memfis, koji je bio drugi na kraju regularnog dela sezone.

Biće ovo repriza finala konferencije iz 2020. godine, kada su takođe Lejkersi i Nagetsi odmerili snage i tada su Lejkersi prošli u veliko finale, koje su potom i osvojili protiv Bostona.

Tada se igralo u "balonu" zbog korona virusa, koji je vladao, pa nije bilo gledalaca.

Ali, Nagetsi su sada tri godine iskusniji, lideri Lejkersa Lebron Džejms i Entoni Dejvis tri godine stariji, dok je i ekipa Denvera dodatno ojačana.

I tada je Nikola Jokić bio lider Denvera i pravio je Lejkersima najveće probleme, a tim iz Los Anđelesa je za njega imao posebnu taktiku. Moglo bi se reći i prljavu, jer je veteran Dvajt Hauard dobio ulogu da čuva Jokića po svaku cenu. Bilo je prljavih faulova, udaraca "ispod pojasa", provokacija...

Denver Nagits, Los Anđeles Lejkers Foto: Tanjug/AP

Sad je trener Lejkersa Darvin Hem pred duel protiv Jokića upitan planira li da neko sada dobije sličnu ulogu kakvu je 2020. godine za čuvanje srpskog centra imao Dvajt Hauard.

On se samo "šeretski nasmejao" uz komentar koji naslućuje da se Jokiću ponovo sprema "prljava taktika" Lejkersa.

- Imamo nekoliko momaka - rekao je trener tima iz Los Anđelesa i nastavio da se smeje.

Iako Hem nikoga nije imenovao, mnogi su u njegovim rečima odmah prepoznali Tristana Tompsona i Moa Bambu, koji su slabo igrali ove sezone.

Podsetimo, prvi meč serije igra se u sredu od 02.30 ujutru u Denveru.

(Telegraf.rs)

Video: Jokić se baš poigravao s odbranom Sansa: Delovalo je da ne zna šta će, a onda bez panike lagani koš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA