Vreme čitanja: oko 1 min.

Embape došao da gleda francusko čudo od deteta: Vemabnjama juče dominirao, a noćas saznao gde će igrati u NBA

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njemu je na meču protiv Pariza samo skok nedostajao za dabl-dabl učinak

  • 0
Viktor Vembanjama Foto: Joly Victor/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jedno od najvećih čuda košarke u poslednjih nekoliko godina definitivno je Viktor Vembanjama. Mladi francuski košarkaš kojem je tek 19 godina već je stekao toliku popularnost da je NBA liga rešila da otkupi prenose njegovog Bulonj Metropolitana iz francuske LNB lige i da ga "približi" američkoj publici.

Postoji i valjan razlog za to. Brojke talentovanog Vembanjame su zaista brutalne ove sezone u francuskom šampionatu i svi sa velikom pažnjom gledaju ka NBA draftu koji će se održati po završetku ove sezone.

On ove godine ima brutalan prosek od 21,6 poena po meču uz 10,5 uhvaćenih lopti i 2,5 asistencija, a ono što je vrlo interesantno jeste da je na noćašnjoj lutriji San Antonio dobio prvi pik na draftu, što znači da će Viktor ubrzo obući dres Spursa u NBA ligi.

Pa ipak, njegove partije i prisustvo nastavljaju da privlače ogromne zvezde svetskog sporta. Tako je njegovom minulom meču protiv Pariza na domaćem terenu prisustvovao, ni manje ni više, nego Kilijan Embape. I on je hteo da se lično uveri u sve što Vembanjama može.

A može mnogo. Na meču sa Parizom za koji nastupa i bivši igrač Partizana, Amar Gegić, on je uspeo da ubaci 18 poena uz devet skokova i dve asistencije. Iz igre je šutirao 9/11 za dva i 0/5 za tri. Na terenu je proveo 26 minuta.

Metropolitan će se u plej-ofu LNB lige sastati sa ekipom Šolea, koja je ove sezone igrala u finalu FIBA Evropa kupa. Vembanjamin tim će imati prednost domaćeg terena.

(Telegraf.rs)

Video: Bogdan Bogdanović o sjajnoj sezoni Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA