Vreme čitanja: oko 1 min.

"Agresivan Jokić je ono što treba Denveru": Trener Nagetsa imao hvalospev o Nikoli posle velike pobede

Vreme čitanja: oko 1 min.

Majkl Meloun je pohvalio i Džamala Mareja

  • 0
Nikola Jokić Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Najbolji srpski košarkaš, Nikola Jokić je pobedom protiv Los Anđeles Lejkersa sa svojim Denverom započeo put u finalu Zapadne konferencije uz brutalnu partiju kraj svog imena - 132:126.

Naime, on je upisao čak 34 poena uz 21 skok i 14 asistencija i zasenio sve na prvoj utakmici protiv Jezeraša. Sve to, naravno, nije prošlo neopaženo ni kod njegovog trenera, Majkla Melouna, koji je imao mnoštvo reči hvale za Nikolu.

- Pogodili smo neke šuteve, Marej, Nikola, Majkl Porter... Ubacili su šuteve koji su nam bili neophodni. Jokić je bio sjajan, agresivan u vođenju lopte, zakucavao u tranziciji. Pričali smo i ranije, agresivan Nikola Jokić je veoma efektivan, to je ono što nam treba. Odradio je paklen posao, ali moram da čestitam i Džamalu, koji je pred meč bio pod znakom pitanja, borio se sa bolešću - rekao je Meloun.

Ističe da je ovo tek početak posla i da tek treba stići do četiri pobede u seriji.

- Da se razumemo, ovo je finale Zapada i vodimo 1-0. Bolje nego da je obrnuto. Rekao sam momcima da možemo da budemo zadovoljni pobedom, odbranili smo domaći teren i u ovom trenutku sezone je teško trijumfovati, ali naša odbrana mora da bude prokleto bolja. Šutirali su 66 odsto u drugom poluvremenu, postizali lake poene. Ne želimo da se pretvorimo u tim koji će da se trudi da postigne poen više, istraje duže. Mnogo je stvari na koje moramo da obratimo pažnju, da ih radimo bolje, ali 19 poena u tranziciji, 17 skokova više i 29 asistencija na 11 izgubljenih lopti, to su dobre brojke. Mnogo radije ću popravljati stvari posle trijumfa u finalu Zapada, nego posle poraza. Kako god, pred nama je mnogo posla - dodao je trener Denvera.

(Telegraf.rs)

Video: Jokić se baš poigravao s odbranom Sansa: Delovalo je da ne zna šta će, a onda bez panike lagani koš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA