≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Direktor ABA lige odgovorio Grboviću na prozivku oko selidbe Partizana iz Arene

Vreme čitanja: oko 2 min.

Milija Vojinović ističe da je kalendar morao da se usklađuje u odnosu na obaveze crno-belih

  • 11
Milija Vojinović Foto: MN Press

Direktor ABA lige Milija Vojinović odgovorio je na tvrdnje direktora beogradske Arene Gorana Grbovića da organizatori takmičenja nisu dostavili raspored utakmica rukovodstvu hale i dodao da je dogovor oko termina odigravanja mečeva u nadležnosti klubova, prenosi Mocartsport.

Direktor beogradske Arene Goran Grbović izjavio je da je "ABA liga najsmešnije takmičenje na svetu u svim sportovima'' i da Partizan ako želi može da igra svoje utakmice finala u Ljubljani.

- Postavka rasporeda je uvek delikatan posao, pogotovo sa Partizanovim obavezama u Top 8 Evrolige. Ali, u celoj toj priči samo ostaje velika žal, što se crno-beli nisu plasirali na Fajnal-for. To bi donelo novo opterećenje za kalendar plej-ofa, ali suvišno je i pričati koliko bi za samu ABA ligu značilo da ima predstavnika na završnom turniru Evrolige. U tom duhu, jasno je i kako smo postavljali stvari u slučaju Partizana i prolongiranja termina plej-ofa, - istakao je Vojinović.

Dodaje da finale plej-ofa ABA lige neće početi pre prve nedelje juna.

- Kalendar plej-ofa sa svih mogućih opcija sigurno da postoji i on je napravljen kroz svakodnevnu i intenzivnu komunikaciju sa klubovima. Ostaje da vidimo kako će se dalje odvijati serije, sa jedne strane polufinalna, a sa druge četvrtfinalna, pa zatim i polufinalna, Osnosno, koja opcija će biti aktivirana zavisi od rezultata. Ali, sigurno da nijedna opcija u ovom trenutku ne ostavlja mogućnost da finale krene pre prve nedelje juna, - izjavio je Vojinović.

Osvrnuo se potom na pitanje dogovora kluba i dvorane oko termina održavanja utakmice.

- Kao što sigurno znate, sama organizacija utakmice, a samim tim i dogovor sa dvoranom u potpunosti je u nadležnosti klubova. Samim tim, ABA liga, kao i bilo koja druga liga na svetu, ne ulazi u odnose između kluba i dvorane. Sve što se tiče termina utakmica dogovara se isključivo kroz komunikaciju sa klubovima i TV Arenom sport. A, sigurno da je u interesu klubova i ABA lige, da se utakmice igraju u najvećim mogućim dvoranama - zaključio je direktor ABA lige.

(Telegraf.rs)

Video: Trener Budućnosti na engleskom urlao na igrače: You play like pu..y

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤦

    17. maj 2023 | 18:29

    Cekaj...ako pogledate raspored reala pre utakmica sa partizanom videcete da su igrali utakmice u prvenstvu. Ne vidim razlog zasto nije mogao i partizan seriju sa derbijem da igra uporedo. Sada imamo pauze koje nisu dobre za igrace...kako rece trener derbija , poslednju utakmicu su igrali pre mesec dana. Sredite kalendar za sledecu sezonu pa se nece niko prepucavati i kraj

  • Ostoja

    17. maj 2023 | 17:55

    Ala ti lupetas... kalendar mora da bude fiksan i da se zna unapred tj. pre pocetka sezone o toms i Grbovic prica. Real, Barselona i svi timovi pored cetvrtfinala Evrolige igrali su i svoje prvenstvo, tako da druze lupetas... i ABA liga moze da se igra uporedo. Ziveli

  • shamo

    17. maj 2023 | 17:38

    A zašto partizan nije igrao svoje mečeve četvrtfinala za vikend izmedju druge i trece utakmice sa realom,a drugi meč da su igrali sa SC derbijem izmedju 4-5 meča za vikend takođe ?Kao sto je real igrao svoje prvenstvo normalno ne vezano za Evroligu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA