≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brejk Majamija na startu finala Istoka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Batler je bio nezaustavljiv protiv Seltiksa

  • 2
Džimi Batler Foto: AP/Tanjug

Košarkaši Majamija sjajno su otvoirili finalnu seriju istočne Konferencije NBA lige, pošto su u noći između srede i četvrtka napravili brejk protiv Bostona - 123:116!

Seltiksi su poslednja ekipa koja nije imala lek za sjajnog Džimija Batlera koji je sa 34 poena, sedam asistencija i pet skokova vodio goste do trijumfa, a najviše se istakao u trećoj deonici u kojoj je Majami ubacio čak 46 poena i dobio je 21 razlike.

Posle tesne prve deonice, Seltiksi su serijom 20:5 stekli dvocifrenu prednost (+13) u drugoj četvrtini. Na kraju, imali su samo devet poena viška na poluvremenu, što se brzo istopilo u nastavku - jer je Majami došao u situaciju da ima +12.

Uspeo je domaćinj u jednom trenutku da spusti na -4 (114:110), pre nego što je Majami pogodio dve trojke za konačan kraj (120:110).

Bam Adebajo je sa 20 poena najviše pomogao Batletu, a dodao je i osam skokova. Gejb Vinsent, Maks Strus, Kaleb Martin i Kajl Lovri su, zanimljivo, meč završili sa po 15 ubačenih poena.

Džejson Tejtum je sa 30 poena i sedam skokova bio najbolji u redovima Seltiksa. Džejlin Braun je imao učinak od 22 poena i devet skokova, Brogdon je ubacio 19, Vilijams je imao 14, a Markus Smart 13 poena i 11 asistencija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA