≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lejkersi misle da su našli način kako da zaustave Jokića

Vreme čitanja: oko 1 min.

Može li Hačimura da spreči Jokića?

  • 1
Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Košarkaši Denvera i Los Anđeles Lejkersa u noći između četvrtka i petka (02.30) igraju svoj drugi meč finala Zapada, a gosti su ubeđeni da su pronašli formulu kako da zaustave Nikolu Jokića!

Srpski košarkaš je vodio Nagetse do trijumfa u prvom meču, upisao je novi tripl-dabl, ali je poenterski statirao u četvrtoj četvrtini sve do poslednjeg minuta - kada je ubacio tri poena za potvrdu trijumfa.

Denver je imao +21, su krenuli da padaju baš kada je Jokić stao. Glavni razlog za to je sjajna odbrana Ruija Hačimure kog u Lejkersima ističu pred ovu drugu utakmicu, dok i sam igrač ističe kakav je plan bio.

- Samo sam pokušavao da mu ostanem na kolenu. To je bio deo našeg plana, razgovarali smo o tome pre utakmice. Treneri su mi rekli da ću i ja da čuvam Jokića. Bio je to dobar plan i mislim da smo uradili prilično dobar posao na njemu. Spreman sam za ovaj trenutak - poručio je Hačimura koji je i sam ubacio 17 poena.

Zanimljivo viđenje situacije imao je i trener Denvera Majkl Meloun.

- Mnogo se priča o odbrani Ruija Hačimure na Jokiću. Kao da to nismo ranije videli. Postoji priča koju baziraju na tome (na uspešnoj odbrani na Jokiću) iako su izgubili. Izašli su sa parketa posle prvog meča sa uverenjem da su postigli nešto. Kladim se u sve pare koje imam da bi Darvin Hem (trener Lejkersa) više voleo da vodi 1-0 nego da ima 0-1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    18. maj 2023 | 10:47

    Da mu u prvoj četvrtini slome nogu ili makar ruku. Na dva mesta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA